Ledencontact onmogelijk door nieuwe coronamaatregelen regering (Graanbe- en Verwerkende bedijven)

Graag hadden we aan de poort uitgelegd waarom de werkgeversvoorstellen in de landelijke ledenbijeenkomsten zijn afgewezen en waarom het ook belangrijk is dat jij hierbij betrokken bent. Ook willen wij je de mogelijkheid geven om nog een stem uit te brengen, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Dit is echter vanwege de nieuwe coronalockdown niet mogelijk.


Geacht lid van CNV Vakmensen,

Vertelden we jou in de vorige nieuwsbrief nog dat wij naar je toe zouden komen om je te betrekken in de strijd voor een nieuwe fatsoenlijke cao Graanbe- en verwerkende bedrijven. En mocht je je stem laten horen. Nu moeten we helaas melden dat de nieuwe regeringsmaatregelen betreffende corona, dit voorlopig  niet mogelijk maken. Voorlopig betekent in ieder geval tot 14 januari 2022, want tot die datum zijn de nieuwe maatregelen minimaal van kracht.

Nieuwe cao laat langer op zich wachten
Dat is jammer want ondertussen loopt de inflatie behoorlijk op en laat een doorbraak op een caoakkoord op zich wachten. Dat betekent ook dat de druk om tot een goede cao te komen, na deze coronaperiode (ook deze variant zal  op enig moment zijn uitgeraasd) alleen maar zal toenemen. Helaas is het namelijk zo, dat eerst de cao waarover we nu aan het onderhandelen zijn, moet zijn afgesloten om met nieuwe voorstellen te kunnen komen voor een cao voor 2022 en later.

Duidelijkheid
Rond 14 januari 2022 wanneer er meer duidelijkheid is over de einddatum van de lockdown, maken we een nieuwe planning. Ondertussen blijven we jullie op de hoogte houden. Blijf daarom je mailbox dus goed in de gaten houden.

Verspreiding
Het is belangrijk dat alle werknemers in jouw bedrijf op de hoogte zijn van de zaken die spelen rond de cao. Deel daarom de nieuwsbrieven met zo veel mogelijk collega’s en leg ze in de kantine of andere plek waar veel collega’s samenkomen.

Vragen en Lid worden
Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat het ons weten of meldt je bij één van de kaderleden in de bedrijven. Hoe is het trouwens met de organisatiegraad in jouw bedrijf? Praat eens met je ongeorganiseerde collega of het nu niet de juiste tijd is om lid te worden?

De onderhandelingsdelegaties van FNV en CNV Vakmensen,
Johan Velthuis, Arjen Zuidema (kaderleden) en Wietze Kampen, vakbondsbestuurder CNV Vakmensen; Eric Oonk, Loek Sanders (kaderleden) en Wilfred Jonkhout, vakbondsbestuurder FNV,

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error