Leden stemmen tegen cafetariamodel bij CelaVita

De uitslag van de stemming is bekend. Een ruime meerderheid van de leden stemt TEGEN het invoeren van de cafetariaregeling.

Beste leden,

Inleiding
Op 17 april 2019 zijn er twee voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over de cafetariaregeling. Er is uitleg gegeven over de regeling nadat het cafetariamodel verder was uitgewerkt in een studie conform de afspraak in de cao. Zoals jullie weten, hebben we daar vorig jaar ook al het nodige over gezegd en besproken toen de cao ter stemming werd gebracht.

In de week tussen 17 en 24 april hebben de leden van de vakbonden de gelegenheid gehad om hun stem uit te brengen over de cafetariaregeling. Die periode is inmiddels afgerond. We hebben de uitslag naast elkaar gelegd.

Uitkomst stemming
Gebleken is dat een ruime meerderheid van de leden TEGEN het invoeren van de cafetariaregeling heeft gestemd. Deze uitkomst was hetzelfde bij iedere individuele bond en dus ook als totaal-uitslag. Dit betekent dus dat de regeling komt te vervallen, en niet zal worden ingevoerd.

Hoe nu verder?
We hebben contact gelegd met de werkgever om hem op de hoogte te brengen van de uitslag van de stemming. Daarbij hebben we aangeven dat er geen draagvlak onder de leden is om de cafetariaregeling in te voeren. Tevens adviseren we om het onderwerp te laten rusten, omdat we geen aanleiding zien bij de leden om alsnog in te gaan stemmen met de invoering. Het heeft dus geen zin om daarover te blijven praten.

Cao CêlaVíta
Binnenkort zit de vakbondsdelegatie bij elkaar om het proces voor de nieuwe cao te gaan bespreken. De cao loopt af op 1 oktober, maar omdat we ook te maken hebben met een tussenliggende vakantieperiode lijkt het ons raadzaam om vroegtijdig te starten met de cao-onderhandelingen. Vanzelfsprekend zullen we jullie daarover nader informeren. Mochten jullie nu al dringende punten hebben die in de cao zouden moeten worden opgenomen, laat dit dan weten aan de kaderleden.


Vertrouwende jullie hiermede op de hoogte te hebben gebracht, tekent, mede namens kaderlid Henk van het Ende





Wietze Kampen
Bestuurder
CNV Vakmensen