Leden stemmen duidelijk voor transitieplan Cosun

De leden die hun stem hebben uitgebracht hebben bijna unaniem ingestemd met het concept transitieplan Cosun WTP.

Uitslag positief

De leden hadden tot vrijdag 24 mei de tijd om hun stem uit te brengen over het concept transitieplan Cosun Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Dat hebben jullie gelukkig ook in ruime mate gedaan. De uitslag is in overgrote meerderheid positief en ik heb inmiddels doorgekregen dat dat bij de FNV eveneens het geval is.

Groen licht

Door de uitslag is er wat ons betreft groen licht om verder te gaan met de implementatie van het transitieplan Cosun WTP en kan dit plan definitief worden gemaakt.

Informeren deelnemers

Het Pensioenfonds Cosun informeert de deelnemers rond half juni over de afspraken in het transitieplan en over de implementatie van de nieuwe pensioenregeling. Op 1 januari 2026 staat dan de transitie gepland naar de gewijzigde pensioenregeling, inclusief het invaren van de bestaande pensioenaanspraken en -rechten.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!


Auke Wietze Bosma
bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl