Leden akkoord met nieuwe cao Dalli de Klok

Een ruime meerderheid van de leden die hun stem hebben uitgebracht over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor Dalli de Klok heeft ingestemd. Dat betekent dat de nieuwe cao nu van kracht kan worden.

Reacties van leden

De meeste leden kunnen zich goed vinden in hetgeen is bereikt. Er waren enkele vragen over de afgesproken tijd-voor-tijd overuren, omdat er veel overgewerkt wordt en medewerkers daardoor moeilijk hun uren kunnen opnemen.

Nu de leden hebben ingestemd zijn dit de belangrijkste punten:

-        Een cao met de looptijd van 2 jaar (1 juli 2024 tot 30 juni 2026) (2 jaar)

-        Structurele loonsverhoging 4.5% per 1 juli 2024 en 4% 1 juli 2025

-        Ook de ploegentoeslag 1% pensioengevend per 1 januari 2026

Vervolg

Gedurende de looptijd blijven we met werkgevers in gesprek over onderwerpen als de generatiepact, RVU en tijd-voor-tijd.
De werkgever heeft een inspanningsplicht om het generatiepact te laten onderzoeken en met verschillende variaties te komen. Wij zullen dan ook hierbij betrokken zijn.

Ik wil alle leden bedanken die hebben bijgedragen aan het bereiken van het resultaat!

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Maayke Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Mijn contactgegevens tref je hieronder aan.
Of ga naar de cao-pagina.

Maayke Kasper
Bestuurder CNV
M: 06 4163 7049
E: m.kasper@cnv.nl