Kijk je salarisstrook van Aviko Rixona na

N.a.v. de cao onderhandelingen hebben Aviko Rixona en de vakbonden afgesproken dat per 1-1-2019 een salarisverhoging is toegekend van 3,25%. Voor degenen die een Persoonlijke Toeslag FUWA en/of Inkomen hebben, worden deze toeslagen verrekend. Kijk je volgende salarisstrook goed na of alles klopt!

Persoonlijke Toeslag FUWA
Afgesproken is dat de Persoonlijke Toeslag FUWA wordt verrekend met de hoogte van de extra periodiek die wordt toegevoegd aan de einde van de loonschalen 1 tot en met 9. Als de extra periodiek bijvoorbeeld 100 euro is en jouw Persoonlijke Toeslag FUWA is 150 euro, zal de toeslag met 100 euro worden verminderd en hou je een toeslag over van 50 euro. Stel dat de toeslag 75 euro is, dan is de toeslag volledig verrekend met de 100 euro en heb je geen Persoonlijke Toeslag FUWA meer. Voor degenen die in loonschalen 10 of hoger zitten, geldt de verrekening niet en blijft de hoogte van de Persoonlijke Toeslag FUWA zoals die nu is.

De Persoonlijke Toeslag FUWA is toegekend aan werknemers die voorheen onder de cao van Nestlé vielen en die door de overgang naar de cao Aviko Rixona in een lagere functiegroep zijn ingedeeld. Het verschil tussen het oude salaris in de cao van Nestlé en het nieuwe salaris in de cao van Aviko Rixona is met de Persoonlijke Toeslag FUWA aangevuld, zodat werknemers toentertijd niet in salaris erop achter uit gingen.

Persoonlijke Toeslag Inkomen
Daarnaast wordt de Persoonlijke Toeslag Inkomen afgebouwd met de helft van de cao verhoging. Dit houdt in dat als de 3,25% loonsverhoging voor jou betekent dat jouw salaris bijvoorbeeld met 50 euro bruto wordt verhoogd, dat de Persoonlijke Toeslag Inkomen met 25 euro wordt afgebouwd. De hoogte van de bedragen zullen voor iedereen verschillen, afhankelijk van welk bedrag de 3,25% voor jou betekent.

De Persoonlijke Toeslag Inkomen is toegekend aan werknemers die voorheen onder de cao van Nestlé vielen en die door de overgang naar de cao Aviko Rixona een lager salaris toegekend kregen als gevolg van andere loonschalen. Het verschil tussen het oude salaris en het nieuwe salaris is met de Persoonlijke Toeslag Inkomen aangevuld, zodat de hoogte van het oude salaris in eerste instantie hetzelfde bleef.

Vaste inconveniëntentoeslag
De vaste inconveniëntentoeslag van 31 euro bruto per kwartaal is komen te vervallen per 1 januari 2019. Deze zal dus niet meer toegekend worden en zul je niet meer terugvinden op je salarisstrook.

Controleer je eerstvolgende salarisstrook dus goed. Als je twijfelt of het wel klopt of als je vragen hebt hoe iets is verrekend, vraag het na bij HR, meld je bij de kaderleden Ayhan of Sjors of neem contact op met mij.

Namens de kaderleden
Ayhan Kayabasi en Sjors Wolters

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl