Heineken wil nieuwe sociale regeling

Nieuwe sociale regeling Heineken in stemming.

Op de valreep voor de zomervakantie hebben we een resultaat bereikt over de aanpassing van de SBR.

Omdat de SBR een bestaande regeling is, hebben we ervoor gekozen de aanpassingen in blauwe tekst zichtbaar te maken. Op deze wijze kun je zien wat er wijzigt.

Concreet is het volgende gebeurd;

  • Verouderde tekst is eruit gehaald, deze is doorgestreept;
  • Modernisering; relevante aanvullingen zo we die vandaag de dag in een sociale regeling afspreken;
  • Wijzigingen; Kantonrechtersformule blijft in deze regeling gehandhaafd wel maximale vergoeding van 300000 euro of daadwerkelijke schade die iemand oploopt;
  • Hardheidsclausule; werkgever kan indien iemand onevenredig zwaar getroffen wordt door toepassing van dit sociaalplan, in positieve zin voor deze persoon afwijken van de regels;
  • Regelingen indien men van standplaats wijzigt zijn aangepast. Deze moeten binnen 18 maanden plaatsvinden met een afstand van maximaal 25 km van de nieuwe vestigingsplaats;
  • Doel; Van werk naar werk. Mensen waarvan de functie vervalt een vervangende functie te kunnen geven, lukt dit niet dan afspraken over bemiddeling naar een functie elders.

Dit zijn de voornaamste aanpassingen, neem de tekst echter in zijn geheel goed door zodat je op de hoogte bent van alle wijzigingen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Stemmen

We willen de regeling nu ter stemming aan jullie voorleggen. Klik HIER om naar de stemming te gaan.
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnv.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Heineken in. Je komt nu op de cao-pagina. Deze nieuwsbrief staat ook deze pagina en via de link in deze nieuwsbrief kun je daar ook je stem uitbrengen.

Omdat velen van jullie op dit moment met vakantie zullen zijn geven we jullie tot vrijdag 30 augustus 12.00 uur tijd om aan te geven of je akkoord bent met deze nieuwe SBR.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv.nl/werf-een-lid/ 
Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnv.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Heineken in.

Rest mij nog te zeggen dat mijn collega Mirjam van Leussen vanaf dit moment mijn taken overneemt. Vanaf half augustus ga ik mijn werkzaamheden bij het CNV beëindigen en ga daarna met pensioen.

Ik wens jullie alle goeds en ben er van overtuigd dat de gedrevenheid van Mirjam snel binnen Heineken waargenomen wordt.

Peter Vlaming
Bestuurder CNV
M: 06 5329 5256 
E: p.vlaming@cnv.nl 

Downloads