Grote Instemming met onderbrengen MPF in BPL

Grote meerderheid van onze leden in de Graanbe- en verwerkende industrie willen dat het Molenaarspensioenfonds (MPF) wordt ondergebracht bij het pensioenfonds BPL (Landbouw)

In de afgelopen twee weken heeft CNV Vakmensen een ledenraadpleging gehouden met betrekking tot het voornemen om pensioenfonds MPF op te laten gaan in het pensioenfonds BPL. De leden is gevraagd of zij hiermee kunnen instemmen. De uitslag van de stemming is als volgt:

In totaal hebben 11 leden van CNV Vakmensen gestemd, waarvan 10 vóór de overgang en 1 stem tegen de overgang. Er waren geen neutrale stemmen. Met deze stemuitslag zal CNV Vakmensen uitvoering proberen te geven aan de invulling van de stemmingsuitslag.

Eveneens heeft de FNV gestemd. Bij hen zijn 56 stemmen uitgebracht waarvan 50 vóór en 1 tegen de overgang. Verder waren er 5 neutrale stemmen. Ook de FNV heeft te kennen gegeven dat zij de uitslag van de stemming zullen proberen uit te voeren.

De totale stemming aan werknemerszijde is dan de volgende:

  • 60 leden stemmen in met het voornemen (FNV:50; CNV 10)
  • 2 leden stemmen niet in met het voornemen (FNV:1; CNV 1)
  • 5 leden onthouden zich van stemming (FNV:5)
De conclusie is dus dat de leden van beide vakbonden in meerderheid hebben ingestemd met het voorgenomen besluit.
Ook aan werkgeverszijde is er een raadpleging gehouden. Wij gaan ervan uit dat zij hun eigen stemuitslag zullen communiceren naar haar werknemers.

Zoals wij al eerder duidelijk hebben gemaakt, kunnen er nog diverse factoren zijn die ervoor zorgen dat een overgang van het MPF naar BPL niet door kan gaan. Wij zullen er alles aan doen om de overgang ook daadwerkelijk mogelijk te maken, uiteraard houden wij daarbij de belangen van de  (ex-)deelnemers en gepensioneerden bij MPF nauwlettend in de gaten.

Met vriendelijke groet,


Wietze Kampen, bestuurder CNV Vakmensen