Geen overeenstemming Struik nieuwe cao

Gisteren vonden er cao-onderhandelingen plaats. Helaas hebben CNV Vakmensen en FNV Industrie geen cao-akkoord kunnen bereiken met Struik. Het uiterste bod dat Struik bereid was te doen, week te ver af van het mandaat dat jullie vakbonden hadden meegegeven in de ledenvergaderingen van vorige week

Verlaging pensioenopbouw en loonsverhoging
Het grootste struikelblok is dat Struik vasthoudt aan een verlaging van de pensioenopbouw van 1,78% naar 1,59%. Dit is een verslechtering voor werknemers. Daarnaast biedt Struik 2% structurele loonsverhoging en 1% eenmalig (beide per 1-1-2019). De eenmalige uitkering kan, indien Struik bepaalde bedrijfsresultaten zou halen, eventueel per 1-1-2020 structureel gemaakt worden. Garanties daarop zijn er niet. Vakbonden rekenen zich niet rijk en constateren dat de structurele loonsverhoging van 2% (wederom) onder het landelijk gemiddelde ligt.

Mogelijk een eindbod?
Een verslechtering van de pensioenopbouw in combinatie met dit loonbod maakt dat dit pakket voor vakbonden onvoldoende aanknopingspunten biedt om tot een akkoord te komen. Dat is spijtig, want de wil om eruit te komen was er ook bij ons. Het is waarschijnlijk dat Struik vakbonden binnenkort een eindbod doet. Als dat gebeurt, zullen vakbonden dit met jullie bespreken in een ledenbijeenkomst. Zodra hier nieuws over te melden is, horen jullie dat van ons.

Mede namens Adri Poiesz (kaderlid). 

Job Marskamp,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 2390 9865
E. j.marskamp@cnvvakmensen.nl