Eindbod Struik, ledenbijeenkomst op 26 februari

Struik heeft vakbonden al na het tweede cao-overleg een eindbod gedaan voor de cao. CNV Vakmensen en FNV Industrie nodigen de leden uit voor een bijeenkomst op dinsdag 26 februari om dit eindbod en de scenario’s voor het vervolg met jullie te bespreken.
Gat is te groot, Struik doet een eindbod
CNV en FNV hebben vorige week geen cao-akkoord bereikt met Struik. Het uiterste bod dat Struik bereid was te doen, week te ver af van het mandaat dat jullie vakbonden hadden meegegeven in de ledenvergaderingen van begin februari. Struik houdt vast aan een verlaging van de pensioenopbouw van 1,78% naar 1,59% (gelijk aan het niveau van de VLEP). Verder biedt Struik 2% structurele loonsverhoging en 1% eenmalig (beide per 1-1-2019). De eenmalige uitkering kan, indien Struik bepaalde bedrijfsresultaten haalt, eventueel per 1-1-2020 structureel gemaakt worden. Garanties daarop zijn er niet. De enige andere plus voor werknemers in het eindbod is dat de bijdrage voor de ziektekosten met € 50,- wordt verhoogd tot € 300,- bruto per jaar. Bijgaand tref je het eindbod aan.

Beoordeling eindbod
Gezien de historie bij Struik, heeft CNV Vakmensen slechts een zeer beperkte inzet gekozen. De afgelopen 10 jaar heeft Struik al 5% minder loonsverhoging betaald dan de cao Vleeswaren. De 2% die Struik nu biedt zorgt er vrijwel zeker voor dat dat gat in 2019 nóg groter wordt. Of dit loonbod zelfs maar de inflatie compenseert, is de vraag. Vakbonden hebben best begrip voor de situatie van Struik, maar dit loonbod i.c.m. de verslechtering van jullie pensioen is wat ons betreft niet verdedigbaar.

Ledenbijeenkomst 26 februari
CNV en FNV nodigen de leden uit voor een bijeenkomst op dinsdag 26 februari van 13:00 - 14:00 en 14:15 - 15:15 (boven het DC). We willen met jullie bespreken hoe jullie het eindbod beoordelen en de scenario’s voor het vervolg afwegen. De bijeenkomst heeft een voorlichtend karakter. De stemming is schriftelijk en zal in de dagen ná de bijeenkomst worden geopend. Vakbonden hopen op een grote opkomst. We zien jullie graag op de 26ste.

Job Marskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 23 90 9865
E: j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Downloads