Eindbod cao-onderhandeling Philip Morris

Na een lange dag met moeizame cao-onderhandelingen is er donderdag 27 juni door Philip Morris een eindbod op tafel gelegd. Maandag 1 juli ontvangen jullie de formele cao-tekst. Het eindbod bevat de volgende punten: een loonsverhoging van 4 procent en een eenmalig bedrag in centen van 1.000 euro bruto.

Daarnaast heeft jullie werkgever toegezegd: de afspraak over het individueel keuzebudget (IKB) ook dit jaar voort te zetten en daarvoor weer 500 euro per persoon ter beschikking te stellen en de kilometervergoeding wordt opgehoogd naar het fiscaal maximaal vrijgestelde bedrag van 23 cent per kilometer.

Voorts wil jullie werkgever komend cao-jaar over drie onderwerpen in gesprek met de bonden. Te weten: een onderzoek naar de invoering van prestatiebeloning, de hoogte van de werkgeversbijdrage en een zuivere 80-90-100 regeling.

Het oordeel is aan jullie

Maandag 1 juli ontvangen jullie de volledige formele tekst en die zal dan tevens worden voorgelegd aan de vakbondsleden ter stemming. Dus vergeet niet om ook komende week jouw stem uit te brengen! Het oordeel is dan aan jullie. Als je dit eindbod afwijst, zul je ook bereid moeten zijn om voor een beter bod in actie te komen, want een eindbod betekent feitelijk dat de werkgever niet bereid is meer water bij de wijn te doen via de onderhandelingstafel.

Vragen of opmerkingen?

Heeft jouw collega deze nieuwsbrief niet ontvangen, maar is hij/zij wel lid? Kijk dan op MijnCNV.nl. Leden kunnen hier hun adresgegevens aanpassen.  Op jouw cao-pagina kun jij het gehele cao-traject volgen, jouw vragen stellen en meepraten over de onderhandelingen. Wil je daar laten weten wat jij belangrijk vindt? Dat kan ook.

Is je collega al lid?

Nog Niet? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl. Samen sta je sterker! Kijk hier als je wilt weten wat de vakbond allemaal voor jou doet.

Heb je verder nog vragen over de cao? Spreek dan jouw directe collega’s op de werkvloer aan: Addy van Bedaf of Jan Dankers, dit zijn de CNV kaderleden die mij begeleiden tijdens de cao-onderhandelingen. Of mail mij: n.abelskamp@cnv.nl.

Voor nu fijn weekend en tot maandag!

Nancy Abelskamp
CNV Bestuurder
M: 06-51251159
E: n.abelskamp@cnv.nl