Eerste ronde cao onderhandelingen CêlaVíta

4 September hebben wij onze eerste onderhandelingsronde gehad over jullie cao. Tijdens de cao onderhandelingen waren jullie kaderleden, Jan, Henk en Joop namens jullie aanwezig. De eerste ronde is in een goede open sfeer verlopen

Verloop onderhandelingen;
Jullie directrice Marjan Skotnicki heeft ons een update gegeven over hoe CêlaVíta  er voor staat. Deze up-date sloot aan bij de eerdere nieuwsbrieven vanuit de directie. Het beeld wat wordt geschetst is somber en houdt in dat CêlaVíta  de komende tijd een groot aantal uitdagingen heeft om te zorgen dat het bedrijf duurzaam en toekomstbestendig wordt en blijft. Het is van belang dat CêlaVíta  blijvend producten aan kan bieden met meerwaarde en dat tegen een goede prijs. Jullie zullen in de loop van deze week een nieuwsbrief ontvangen van jullie directie met daarin een uitgebreide uitleg van de stand van zaken.

Aansluitend hierop hebben wij als vakbonden onze voorstellen gepresenteerd. Wij hebben daarbij uitdrukkelijk aangegeven dat wij deze namens jullie hebben opgesteld. Op onze voorstellen zijn toelichtende vragen gesteld en hebben wij een toelichting gegeven. Hierna hebben wij deze ronde afgesloten en een nieuwe datum gepland. Bij de volgende ronde zal CelaVita  op onze voorstellen reageren en verwachten wij te kunnen komen tot constructieve onderhandelingen met jullie werkgever.

De volgende onderhandelingsdatum staat gepland op woensdag 30 oktober.
Wij zullen jullie over uitkomst hiervan zo spoedig mogelijk informeren.

Vragen, opmerkingen of lid worden;
Heb je vragen, opmerkingen meld je dan bij één van de kaderleden actief op jullie bedrijf. Zij zullen je vraag beantwoorden of verder helpen.  Gezien het sombere beeld wat jullie directie schetst verwachten wij dat wij iedereen nodig zullen hebben om tot een goed resultaat te kunnen komen. Alles samen kunnen we dat  bereiken en staan we sterk tijdens de onderhandelingen. Dus is je collega nog geen lid of wil je zelf lid worden, meld je aan via de kaderleden.

Met vriendelijke groet, Mede namens jullie kaderleden, Jan Zandbergen, Henk van het Ende en Joop Altelaar.

Mark Klunder                                                Wieze Kampen                       Gerro de Jager
FNV Voedingsindustrie                                  CNV Vakmensen                     RMU