Eerste overleg cao Philip Morris: in het teken van toelichten voorstellen

Het eerste cao-overleg tussen de vakbonden en de onderhandelingsdelegatie van Philip Morris stond op donderdag 30 mei in het teken van het toelichten van de wijzigingsvoorstellen van de beide vakbonden.

De woordvoerders van de werkgeverdelegatie (Piet de Kock en Danielle van Weenen) namen de gelegenheid waar om de stand van zaken binnen Philip Morris Bergen op Zoom weer te geven.
Aansluitend kregen de vakbonden CNV en FNV de gelegenheid een toelichting te geven op de ingediende wijzigingsvoorstellen voor de cao van 2024. Daarna volgde een korte reactie van Philip Morris op de vakbondsvoorstellen; waarvan de inhoud lag op kostenbeheersing. Het eerste cao-overleg werd beëindigd met de afspraak dat jullie werkgever op 19 juni -tijdens het tweede cao-overleg- uitgebreid zal reageren op de voorstellen van de vakbonden. Het CNV zal uiterst waakzaam blijven dat jullie verworven rechten overeind blijven en dat er een 'passende' loonsverhoging komt.

Cao-pagina

Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Op jouw cao-pagina kun jij de komende weken het gehele cao-traject volgen, jouw vragen stellen en meepraten over de onderhandelingen.

Lidmaatschap

Wijs ondertussen je ongeorganiseerde collega’s op het belang van het lidmaatschap van de vakbond. Leden praten mee over de eigen arbeidsvoorwaarden: de cao. Je kunt persoonlijk advies vragen over bijvoorbeeld je salaris, contract of loopbaanontwikkeling. Je krijgt korting op je zorgverzekering. Je kunt advies krijgen als je onverwacht ziek wordt. Evenals hulp bij je belastingaangifte en andere vragen over belastingen. Daarnaast kun je je via de bond ontwikkelen door deel te nemen aan allerlei trainingen speciaal voor leden die zich inzetten voor de bond. En natuurlijk bevat jouw lidmaatschap automatisch ook een goede rechtsbijstandsverzekering (privé en zakelijk). 

Vragen

Met je vragen over het CNV of de cao-onderhandelingen kun je ook terecht bij je directe collega’s; Addy van Bedaf en Jan Dankers. Als CNV-delegatieleden, zijn zij ook aanwezig bij het cao-overleg met jouw werkgever. 
Maar natuurlijk kun je je vraag ook direct aan mij stellen:

Nancy Abelskamp
CNV-onderhandelaar
M: 06-51251159
n.abelskamp@cnv.nl