Crown van Gelder - maatregel vakantiegeld

Zoals bekend is één van de maatregelen die jullie werkgever wil toepassen het vakantiegeld deels of volledig op een later moment dan in de maand mei uitbetalen.

Hier is veel discussie over gevoerd, het gaat namelijk niet om niks, maar om een zware maatregel die zowel in de wet als in de cao is neergelegd. Openbreken doe je niet zomaar daar moeten hele zware redenen aan ten grondslag liggen.

Als wij hiermee instemmen dan moet een en ander met financiële cijfers onderbouwd zijn, hier is om gevraagd en de verkregen gegevens zijn door deskundigen beoordeeld. De conclusie is dat de gegevens ons onvoldoende onderbouwing hebben gegeven voor het later uitbetalen van het vakantiegeld. Als vakbond kunnen wij daarom niet instemmen met het collectief afspreken van het niet uitbetalen van het vakantiegeld in de maand mei.

Op individuele basis kan iedereen die dat wil besluiten dat hij/zij het vakantiegeld wel later uitbetaald wil krijgen. Het staat je dan vrij om met HR in gesprek te gaan en jullie werkgever heeft hier inmiddels zelf ook initiatief op getoond.

Wij hopen jullie voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.

Peter Böeseken,
Bestuurder CNVVakmensen
M. 06 5160 2043
E. p.boeseken@cnvvakmensen.nl