Cosun komt met teleurstellend loonbod

Op donderdag 13 juni was de tweede cao-onderhandelingsronde. De werkgeversdelegatie reageerde op onze voorstellen maar niet op de manier die we hadden gehoopt.

Loonbod te mager

Cosun kwam met een voorstel van 2,75 procent loonsverhoging, met een looptijd van een jaar. Dit bod is teleurstellend en voldoet zeker niet aan onze verwachtingen en eisen. Beiden partijen hebben geconstateerd dat we op dit punt dus nog behoorlijk ver uit elkaar liggen. Over veel andere onderwerpen zoals de terugkomdagen, overdracht in werktijd en ploegentoeslag moeten we ook nog verder in gesprek om tot goede afspraken te komen.

Laat je horen 

Wij begrijpen dat dit voor jullie voorlopig een teleurstellende uitkomst is, gezien de stijgende kosten van levensonderhoud en de enorme inzet en loyaliteit van het personeel richting Cosun. Die waardering hadden we graag teruggezien in de voorstellen van de werkgever. Het is daarom extra belangrijk dat jullie onze kaderleden de komende tijd laten weten waar we ons hard voor moeten maken tijdens de onderhandelingen. Dan kunnen we die punten nogmaals inbrengen tijdens het cao-overleg.

Cosun aan zet

Op maandag 1 juli zitten we weer met de werkgeversdelegatie rond de tafel en dan verwachten we ook dat het signaal van de vakbonden beter op waarde wordt geschat door Cosun.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Cosun in.

Ik houd jullie op de hoogte en als er vragen en/of opmerkingen zijn dan ben ik per mail of telefonisch bereikbaar.

Mede namens mijn kaderleden,

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl