CNV stemt in met nieuwe SBR Heineken, in oktober starten cao onderhandelingen!

De CNV leden konden tot 31 augustus hun stem uitbrengen over de nieuwe sociale regeling van Heineken. 75% van de CNV leden stemden voor de nieuwe regeling. De leden van andere vakbonden hebben ook ingestemd en daarmee is de nieuwe sociale regeling definitief geworden.

We bedanken iedereen die zijn stem heeft uitgebracht. Hoewel de meerderheid beslist en in dit geval voor de nieuwe sociale regeling heeft gestemd, hebben we ook begrip voor overweging om tegen te stemmen. Alle reacties van leden, voor of tegen, helpen CNV om een goed beeld te krijgen van de verwachtingen en wensen die werknemers van Heineken hebben.

Als je volgende onderhandelingen nog beter betrokken wil worden bij ons vakbondswerk, dan kun je je bij mij melden als potentieel CNV kaderlid.

Nieuwe vakbondsbestuurder voor Heineken

Na het vertrek van Sanne Koevoets heeft Peter Vlaming afgelopen half jaar tijdelijk de taken als CNV bestuurder overgenomen. Peter Vlaming is inmiddels met pensioen. Vanaf september is er een nieuwe CNV vakbondsbestuurder voor de leden van Heineken en Vrumona. Mijn naam is Mirjam van Leussen.

Naast de Heineken en Vrumona cao, ben ik ook bestuurder bij een aantal andere cao tafels in de voedingsindustrie en dienstensector. Cargill is een van de bedrijven waar ik ook actief ben als vakbondsbestuurder. Ik ben 37 jaar en ik woon in Nieuwegein.

Namens jou zal ik komend jaar onderhandelen voor een betere collectieve afspraken bij Heineken en Vrumona. Als CNV lid kun je ook altijd tussentijds bij mij terecht als je vragen hebt over je arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden. Of als je onverhoopt een probleem hebt op de werkvloer, hoop ik dat je mij weet te vinden en contact opneemt.

Mijn telefoonnummer is 06 28866597 en mijn emailadres is: m.vanleussen@cnv.nl

Cao onderhandelingen in oktober van start!

Op 9 oktober starten de nieuwe onderhandelingen alweer voor de cao Heineken. Samen met FNV, MHP en de Unie zit CNV aan tafel met Heineken om te onderhandelen over jullie arbeidsvoorwaarden. Onze inzet is altijd om goede collectieve afspraken te maken voor alle werkenden in de Brouwerij, jong en oud, vast en flex, man en vrouw.

Laat je mij weten wat voor jou belangrijk is? Waar loop je tegenaan? Welk arbeidsvoorwaarde zou je graag willen veranderen? 

Op basis van het vakbondsbeleid van CNV en de input van onze leden maak ik een voorstellenbrief voor deze cao onderhandelingen. Die voorstellenbrief delen de verschillende vakbonden op 2 oktober met Heineken. Dan ontvangen wij ook de voorstellen die jullie werkgever. We weten dus vooraf wat de inzet is van de partijen aan tafel.

Als je wil dat jouw inzet wordt meegenomen naar de onderhandelingstafel, stuur mij dan voor 1 oktober een bericht. Wil je je nog actiever inzetten voor de belangen van je collega’s? Dan kun je ook contact met mij opnemen. Wellicht is het kaderlidmaatschap dan iets voor jou.

Begin oktober ontvangen jullie uiteraard een nieuwe nieuwsbrief met een update over onze cao voorstellen.

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Heineken - Voeding | CNV

Mirjam van Leussen
Bestuurder CNV
M: 06 2886 6597
m.vanleussen@cnv.nl