CNV leden stemmen in met nieuwe cao Aviko Rixona

Op maandag 1 april is tijdens de gezamenlijke ledenvergadering met FNV in twee sessies het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao besproken en is hierover gestemd. De meerderheid van de CNV leden heeft voor dit resultaat gestemd en is dus akkoord met de nieuwe cao.
De cao gaat met terugwerkende kracht in, namelijk per 1 januari 2019, en eindigt op 31 december 2019. Dit betekent dat er een verrekening zal plaatsvinden in jullie salarissen en reiskosten, zodat ook over de periode vanaf 1 januari tot nu de juiste vergoedingen worden uitbetaald.

Daarnaast zal Aviko Rixona zich aanmelden bij Stichting PAWW om het derde WW jaar te repareren voor alle werknemers van Aviko Rixona die onder de cao vallen. Dit aanmeldproces kan helaas maanden in beslag nemen waardoor het dus ook maanden kan duren voordat jullie verzekerd zijn voor het derde WW jaar. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte over de status van het aanmelden.

Op korte termijn zullen Aviko Rixona, CNV Vakmensen, FNV en de VARO bij elkaar komen voor het opstellen van de werkgroep inzake Duurzame Inzetbaarheid. In deze werkgroep zullen diverse onderwerpen besproken worden die meegenomen kunnen worden voor de volgende cao onderhandelingen. Als jullie suggesties hebben of onderwerpen willen aandragen, meld het dan bij mij of bij Ayhan of Sjors.

Uiteraard kun je ook voor andere vragen of opmerkingen bij een van ons terecht.

Namens de kaderleden van CNV Vakmensen
Ayhan Kayabasi en Sjors Wolters

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl