CêlaVíta

Geen nieuwe arbeidscontracten nodig door verkoop aan Nimbus

Zoals jullie weten heeft MCCain, Celavita verkocht aan Nimbus. Wij krijgen signalen dat werknemers verzocht zijn nieuwe arbeidsovereenkomsten te tekenen bij de nieuwe werkgever. Zover wij hebben begrepen zijn alle werknemers van rechtswege mee overgegaan. En dan is er sprake van de Wet Overgang Onderneming. Wij raden af een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen.

Hoe zit het nu met de overgang naar Nimbus?
Op basis van de wet overgang onderneming ga je met behoud van je huidige rechten en plichten over naar de nieuwe koper. Dat betekent concreet dat je met al je oude arbeidsvoorwaarden, maar bijv. ook het aantal dienstjaren bent overgegaan naar de nieuwe koper. Als je gevraagd wordt een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen, dan is het dringende advies: NIET TEKENEN. Maak je collega's die niet lid zijn van het CNV erop attent dat zij geen nieuwe arbeidsovereenkomst bij de nieuwe werkgever tekenen. Dit is niet nodig en de kans is groot dat je een aantal van je rechten die je eerder had nu weg tekent. Heb jij (of heeft iemand) al wel getekend en ben je lid van het CNV neem dan zo snel mogelijk contact op met CNV info 030 7511007.

Wat is dan wel de juiste route voor de nieuwe werkgever?
In principe ben je dus gewoon van rechtswege mee overgegaan, en dat is op basis van wetgeving. Maar mocht je nieuwe werkgever toch de behoefte hebben om zaken op papier te zetten, dan is een brief van de nieuwe werkgever waarin hij aangeeft dat jij per datum x van rechtswege over bent voldoende. Over de huidige situatie zullen wij bij CêlaVíta aan de bel trekken en aangeven dat dit niet conform wet en regelgeving is.

Graag het verzoek om deze nieuwsbrief ook te delen met je collega’s. 

Wietze Kampen
Bestuurder
CNV



Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error