Cao Smilde Ferbine leden stemmen in

Met de directie van Smilde Foods hebben een onderhandelingsresultaat bereikt. Tot 23 juni 2024 konden jullie stemmen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe eenjarige cao. Jullie hebben in meerderheid voor dit resultaat gestemd. Dat betekent dat er weer een nieuwe cao komt.

De cao wordt weer voor 1 jaar afgesproken te weten van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025.

Lonen

De salarissen, alsmede de salarisschalen zullen per 1 juli 2024 structureel worden verhoogd met een percentage van 4%. Daarnaast worden de salarissen en salarisschalen van werknemers in de schalen tot en met 10 (indirect) en tot en met J (direct) per 1 juli 2024 structureel verhoogd met 60 euro bruto per maand.

Roosteren

Per locatie wordt de mogelijkheid geboden om te onderzoeken en afspraken te maken op welke wijze geborgd kan worden dat werknemers vijf werkdagen van te voren weten volgens welk rooster gewerkt moet gaan worden. Het overleg hierover zal worden gevoerd door vakbondsleden, vakbondsbestuurder en het lokale management.  De betrokkenheid van vakbondsleden is een voorwaarde voor het laten plaatsvinden van dit overleg. Vakbondsleden die deel willen nemen, kunnen dit melden bij r.mol@cnv.nl.

Tijd voor tijd

Sociale partners hechten eraan dat de tijd voor tijd-regeling ook daadwerkelijk voldoende rust voor medewerkers biedt. Partijen hebben afgesproken om na de zomervakantie het punt “tijd voor tijd’ te agenderen in een apart overleg.

Uitzendwerk

Uitzendkrachten die in een periode van 1 jaar vrijwel onafgebroken naar tevredenheid werkzaam zijn geweest bij Smilde, zal een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd worden aangeboden, tenzij er geen passende of structurele functie voorhanden is of de termijn waarop we de uitzendkracht over kunnen nemen, nog niet verlopen is.

Werkgeversbijdrage

De afspraak over de werkgeversbijdrage wordt gecontinueerd.

Overig

De loontabellen alsmede de tekst van dit onderhandelingsresultaat, zullen worden toegevoegd aan de cao-tekst die wordt aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De cao online

We houden jullie op de hoogte en zijn bereikbaar voor als er vragen zijn. Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina.

Roderik Mol
Bestuurder CNV
M: +31 6 2047 1890
E:  r.mol@cnv.nl