Cao-resultaat Philip Morris Investments bv

Op 7 november hebben de leden van CNV Vakmensen zich uitgesproken over het cao-resultaat PMI. Na de toelichting en discussie is er gestemd en de overgrote meerderheid heeft ingestemd met het resultaat.

Ook de stemmen per e-mail van degenen die niet bij de vergaderingen aanwezig konden zijn, zijn natuurlijk in de uitkomst meegenomen. De leden van FNV en De Unie hebben ook ingestemd met het resultaat. De uitslag hebben we inmiddels medegedeeld aan de directie van PMI.

De nieuwe cao kent op hoofdlijnen de volgende nieuwe afspraken:

  • Looptijd 12 maanden;
  • Inkomen 3,0% structureel per 1 juli 2019 en 0,4% structureel per 1 december 2019;
  • Voortzetting van de bestaande afspraken over de gedifferentieerde WGA-premie, fiscale verrekening vakbondscontributie en werkgeversbijdrage.

Er worden ook nog 2 projecten uitgevoerd onder regie van de werkgever op het terrein van duurzame werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden. Deze zijn waarschijnlijk eind februari afgerond. Het ligt in onze bedoeling om kort erna met PMI in overleg te gaan zodat we de resultaten van de projecten eventueel mee kunnen nemen (of juist niet) in het cao-overleg.

Mede namens Addy van Bedaf en Serge van Elzenakker.

Gerti van Valkenburg
Bestuurder CNV Vakmensen
Bereikbaar via 06 53 35 12 87 of g.valkenburg@cnvvakmensen.nl


 

“Stop de kortingen op ons pensioen, voorkom verhoging van de premie en geen verlaging van de toekomstige opbouw”. Teken de petitie op https://geenpensioenskortingen.petities.nl/