Cao-resultaat Grh. in Groenten en Fruit

CNV Vakmensen heeft samen met andere vakorganisaties op 28 februari jl. een onderhandelingsresultaat weten te bereiken voor een nieuwe cao Groothandel in Groenten en Fruit. Leden van CNV Vakmensen mogen hiervoor hun stem uitbrengen. We willen graag jouw mening weten!

Onderhandelingen met de werkgeversdelegatie:


Sinds de maand november 2021 zijn er onderhandelingen gevoerd voor een nieuwe cao. Dat begon met een "schets" van de sector en de uitdagingen die voor ons liggen. CNV Vakmensen had namens de leden de nodige voorstellen ingediend en het resultaat van de onderhandelingen staat in bijgevoegd document. Als de meerderheid van de leden die hun stem uitbrengen daarmee kan instemmen worden ze verwerkt in een nieuwe cao-tekst!  Enkele belangrijke items:

Looptijd:
Het gaat om een looptijd van 1 jaar (1 januari 2022 tot en met 31 december 2022).
Loon: Het loon wordt per 1 maart 2022 verhoogd met 2,5%. Daarnaast worden de lonen ook structureel met €10,- per maand verhoogd. Gevolg hiervan is dat de loonstijging meer dan 3% bedraagt wat met name in de lagere schalen meer effect geeft. De loonschaal voor 18 jarigen wordt afgeschaft!
Pilot: In enkele bedrijven wordt gestart met een pilot voor –wat men noemt- slim en gezond roosteren. Ook dat past bij duurzame inzetbaarheid maar de precieze invulling moet in overleg met de vakorganisaties nog gaan plaatsvinden. We hebben het uitgangspunt vastgelegd dat deelnemers aan dit project er niet op achteruit mogen gaan.


Seniorenregeling:

De bestaande regeling (80% werken tegen 92,5% salaris en 100% pensioenopbouw) wordt iets flexibeler. Nu kunnen ook mensen met een leeftijd die korter dan 5 jaar voor hun AOW is hier aan deelnemen. Daarmee wordt de mogelijkheid hiervoor te kiezen aanzienlijk verruimd.

Bovenstaande onderwerpen kwamen nog al ‘ns terug in onze contacten met leden. Maar er is natuurlijk veel meer besproken. Kijk daarvoor naar de bijlage.

Stemmen voor 11 maart a.s:

Leden hebben het laatste woord. Geef je stem -bij voorkeur via de email- door aan Arie Kasper, onderhandelaar voor jouw sector. Zijn emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Doet dat dus wel voor 11 maart a.s!

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen kan je ook terecht bij Arie Kasper.
Maar kijk ook ‘ns naar de cao-pagina. Daar kun je het hele cao-traject volgen en je vraag stellen en reageren.Ga direct naar de cao-pagina

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error