Cao- planning dranken 2020

Op 11 mei 2020 had CNV Vakmensen overleg met werkgevers over de cao dranken. We hebben afgesproken om de komende twee maanden de openstaande punten af te ronden.

Die punten zijn:

Financieel advies voor werknemers: als jij een belangrijke beslissing wilt nemen om bijvoorbeeld minder te gaan werken of eerder met pensioen te gaan, dan wil je ook weten wat je inkomen wordt. Voor de zomer willen we weten wat de mogelijkheden zijn voor financieel advies. Dan kunnen we dat in de herfst vastleggen in de cao, zodat je vanaf 1 januari 2021 financieel advies kunt krijgen
Generatiepact: ouderen willen vaak in deeltijd werken, de laatste jaren voor hun pensioen. Bijvoorbeeld 80% werken, 90% loon en 100 % pensioenopbouw. De uren die zij niet werken, kunnen mooi aangeboden worden aan jongeren in een vaste baan. We zoeken voor de zomer of zo’n regeling kostenneutraal kan voor de werkgever. Dan kunnen we dat in de herfst vastleggen in de cao, zodat de regeling kan starten op 1 januari 2021.
Klokurenmatrix: de werkgevers willen graag een klokurenmatrix. Dan kun je bij elk uur zien of daar een toeslag bij hoort. En dan is ook elk soort rooster mogelijk. Ook dit zoeken we voor de zomer verder uit. Dan kan CNV Vakmensen in de herfst aan jou vragen hoe jij hierover denkt. En zo weet CNV Vakmensen op tijd hoe wij ons in de cao onderhandelingen moeten opstellen over de klokurenmatrix.
Algemeen verbindend verklaring: werkgevers moeten een enquête invullen om er voor te zorgen dat dit punt zo snel mogelijk afgerond is.

Planning

  • Tot de zomer een aantal punten uitzoeken, samen als vakbonden en werkgevers
  • Na de zomer vraagt CNV Vakmensen jou wat jij wilt in de nieuwe cao
  • In de herfst gaan we onderhandelen over de cao

Wil je mee praten?
Heb je vragen of wil je graag een onderwerp ter sprake brengen? Ga dan naar Je Achterban. Ons online forum waar je 24/7 terecht kunt. Experts van CNV Vakmensen staan klaar om te reageren. Ook kun je daar straks tijdens het cao traject tijdens elke stap je mening geven en ook volgen wat er besproken wordt. Houd Je Achterban dus in de gaten.



Wil je nog directer mee praten? Roel van Riezen van CNV Vakmensen zoekt medewerkers, die af en toe met Roel van Riezen willen sparren. Bel of mail dus met:

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-51602034
E:  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl