Cao overleg Grh. in Groenten en Fruit opgeschort

Op 26 oktober jl. hebben de sociale partners (werkgeversvereniging GroentenFruit Huis en de vakbonden CNV Vakmensen, FNV Handel en RMU Werknemers) een eerste, verkennend overleg gevoerd over een nieuwe cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit. De huidige cao loopt tot en met 31 december 2020.

Het is een erg onzekere tijd:

Er is uitgebreid gesproken over de huidige situatie binnen de sector, waaronder de impact die corona had en nog steeds heeft.
Maar ook de onzekerheid die de aankomende Brexit met zich meebrengt en de mogelijke financiële effecten van de transitie van het bedrijfspensioenfonds naar PGB.  De genoemde drie thema’s hebben een zodanige invloed op de te maken afspraken voor een nieuwe cao dat er in goed en gezamenlijk overleg is besloten om het cao-overleg te schorsen tot half januari 2021.

De verwachting is dat er op dat moment meer duidelijkheid is over de Brexit, de transitie van het bedrijfspensioenfonds naar PGB en de impact van de tweede coronagolf.
Op 19 januari 2021 komen de sociale partners opnieuw bij elkaar en wordt er een vervolg gegeven aan het cao-overleg.
De cao-voorstellen van CNV Vakmensen zullen dan weer ter tafel komen.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/  Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.