Cao onderhandelingen Lamb Weston van start

Op 13 mei hebben de vakbonden en Lamb Weston het eerste cao overleg gevoerd voor een nieuwe cao. Zowel de vakbonden als jullie werkgever hebben de voorstellen toegelicht hoe de partijen de cao onderhandelingen willen ingaan. In de bijlage vinden jullie de voorstellenbrief van CNV wat onze inzet is geweest.

We hebben dus een start gemaakt. Van onderhandelen is nog niet echt sprake geweest, omdat het toelichten van de voorstellenbrieven veel tijd in beslag heeft genomen wat ook nuttig is geweest. Bovendien wil jullie werkgever zelf ook voorstellen indienen, maar zijn dit op dit moment nog geen concrete voorstellen. Wel heeft Lamb Weston aangegeven dat zij graag een cao wil afspreken voor een langere periode, zoals 2 jaar. Het zal aan de onderhandelingen over het totaalpakket aan afspraken liggen of dit voor de vakbonden ook een begaanbaar pad is. Daarnaast heeft Lamb Weston hun eerste loonbod gedaan, maar dit ligt ver onder het niveau van wat de vakbonden hebben voorgesteld. We gaan volgende week donderdag 23 mei weer verder en we zullen dan onderhandelen over alle voorstellen vanuit de vakbonden en Lamb Weston.

We houden jullie op de hoogte. Als jullie tussentijds vragen of opmerkingen hebben, laat het dan een van de kaderleden of vakbondsbestuurders weten. 

Het cao traject en alle communicatie hierover kunnen jullie terugvinden op Cao Lamb Weston | CNV Vakmensen - Voeding | CNV Vakmensen.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Jaap Brondijk (kaderlid, Oosterbierum),
Tamara de Jonge (kaderlid, Kruiningen)

en

Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV
T: 0622389584
E: d.kraan@cnv.nl

Downloads