Cao onderhandelingen innocent drinks van start

Op 22 mei hebben vakbonden FNV en CNV en innocent drinks het onderhandelingstraject voor een nieuwe cao gestart. In dit overleg hebben de vakbonden de voorstellenbrieven toegelicht waarna jullie werkgever haar uitgangspunt voor de onderhandelingen heeft gedeeld, namelijk een looptijd van 1 jaar met daarbij een passende loonsverhoging die koopkrachtbehoud realiseert. De voorstellenbrief van CNV is in de bijlage toegevoegd.

innocent drinks heeft op alle voorstellen van de vakbonden een eerste reactie gegeven, waaronder de loonsverhoging en duurzame inzetbaarheid.

Het openingsbod van innocent drinks is 3%. Vakbonden hebben al laten weten dat wij niet alleen kijken naar de verwachte inflatie van 2024, maar juist ook naar de inflatie van de afgelopen jaren om een achterstand hierin te repareren. Met alleen 3% haal je de achterstand niet in.

Daarnaast willen vakbonden met innocent drinks concrete afspraken maken wat betreft duurzame inzetbaarheid, zoals seniorendagen, extra verlof kunnen aankopen, generatiepact en Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Daarop heeft jullie werkgever gereageerd om dit gedurende de looptijd van de nieuwe cao in een werkgroep te bespreken wat de opties hierin zijn. De kaderleden gaven meteen aan dat dit zeer teleurstellend is, omdat precies dezelfde afspraak de vorige keer is gemaakt en er uiteindelijk niets is terecht gekomen van de werkgroep. Kortom, jullie werkgever zal hierin met een concreter voorstel moeten komen.

Tijdens het volgende cao overleg op 4 juni zullen we verder onderhandelen en maken we de balans op waar we met elkaar staan. De sfeer is prettig, dus we gaan uit van een constructief vervolg. Als jullie vragen of opmerkingen hebben, laat het een van de kaderleden of vakbondsbestuurders dan weten.

Alle nieuwsbrieven worden bijgehouden op onze cao pagina Cao Innocent Drinks | CNV Vakmensen - Voeding | CNV Vakmensen

Mede namens de kaderleden Ingmar van Gorsel (FNV), Mike van Holsteijn en Gerard van Maurik (CNV),

Mark Klunder
Bestuurder FNV Voedingsindustrie     

en 

Diana Kraan
Bestuurder CNV
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl
                                            

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error