Cao en pensioen drankhandel en industrie

leeg

In een poging het cao gesprek los te trekken, heeft CNV Vakmensen voorgesteld: laat de bedrijven die goed draaien meer loonsverhoging geven. Werkgevers hebben dit onderling besproken, maar zien dit voorlopig niet als oplossing. CNV Vakmensen heeft daarom inbreng van jou nodig. Neem contact op, en wij beleggen een MS Teams vergadering, of komen (na de lockdown) langs.
Een cao is zo goed, als het aantal vakbondsleden. Als jij een groepje collega's uitnodigt om eens met CNV Vakmensen te praten, dan kom ik langs. We kunnen het ook via MS Teams doen, gewoon op je mobiele telefoon. Dan kan CNV Vakmensen uitleggen hoe we wel een goede cao kunnen krijgen. En wat je allemaal krijgt als CNV-lid. En kun jij al je vragen stellen.

Pensioen

Enkele jaren is afgesproken, dat jullie pensioen elk jaar een stukje beter wordt. In 2022 en 2023 zouden de laatste stapjes gezet worden. Nu blijkt dat het inhalen harder gaat, dan we gedacht hadden. Dus het stapje in 2023 zou nog maar heel klein zijn. Daarom hebben werkgevers samen met CNV Vakmensen en de andere bonden besloten om dat laatste stapje al in 2022 te zetten. Voor de kenners: de franchise gaat omlaag. Dat betekent, dat je over een groter deel van je salaris pensioen opbouwt. En dus wordt je pensioen later hoger. Voor iedereen is het verschil in Euro's extra pensioen gelijk. En de premie gaat ook omhoog voor werkgevers en ook voor jou. 2022 is dus het laatste jaar dat deze extra verbetering er is. En tegelijk realiseren we ons: des te belangrijker dat er nu ook een loonsverhoging komt.

Op de website van het pensioenfonds kun je meer lezen:
https://www.pensioenfondsdetailhandel.nl/werkgevers-premie#Sector%20Dranken 

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen.
>> Ga direct naar de cao-pagina <<
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kan je meepraten, reageren of je vraag stellen door in je browser in te typen: https://www.cnvvakmensen.nl/voeding/voeding/cao-drankindustrie-en-groothandel/

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34 
E:  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl