Alsnog een nieuwe cao bij Euroma

Het eerder afgewezen eindbod is door de leden van het CNV en de FNV alsnog geaccepteerd. Daarmee is er een nieuwe cao bij Euroma.

Impasse

Zo'n vier maanden geleden stemden de leden in meerderheid nog tegen het eindbod van Euroma. Een tweejarige cao met 4% loonsverhoging per 1 januari 2024 en 3% loonsverhoging per 1 juli 2024 en geen loonsverhoging in 2025. In de daaropvolgende driekwartvergaderingen bleek dat er geen draagvlak was voor acties om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Daarmee kwamen we met jullie werkgever in een impasse. Omdat er wél massaal tegen het eindbod was gestemd kozen wij er als vakbonden voor om de nieuwe cao (nog) niet te tekenen.

Instemming eindbod 

Recent gaf de directie van Euroma aan dat ze de 3% salarisverhoging per 1 juli niet wilden doorvoeren zolang er nog geen overeenstemming was over een nieuwe cao. Voor de vakbonden reden om opnieuw ledenvergaderingen te houden en eventuele actiebereidheid te peilen mocht het eindbod wederom worden afgewezen. Uit de uitslag blijkt nu dat meer dan 80 procent van de CNV-stemmers alsnog instemt met het eerder gedane eindbod van Euroma. Ook de FNV-leden stemden hier in meerderheid mee in.

Nieuwe cao

Dat betekent dat we alsnog een nieuwe cao hebben bij Euroma waarbij ook de aanvullende voorwaarden zoals de RVU regeling, het fietsplan en het individueel opleidingsbudget (weer) beschikbaar worden gesteld aan het personeel.

Praat mee

Mochten er verder nog vragen zijn dan ben ik per mail of telefonisch bereikbaar.

Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Koninklijke Euroma | CNV - Voeding | CNV

Maak je collega lid

Is jouw collega al lid? Wanneer jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20.
Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl  Samen staan we sterker!

Mede namens de kaderleden.

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV
M: 06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error