Afspraken en vervolg onderhandelingsresultaat Cosun Beet Company

Zoals eerder gemeld hebben we maandag 9 september een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao bij Cosun Beet Company. In deze nieuwsbrief meer over de gemaakte afspraken en het verdere traject.

Intens proces

Het onderhandelingsproces is intens geweest en beide partijen hebben flink de rek opgezocht om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Dit is dus gelukt. Gezien het totaalpakket zijn wij, de bestuurders van de vakbonden, en de kaderleden tevreden met het onderhandelingsresultaat.

Gemaakte afspraken

De belangrijkste afspraken zijn de volgende:

  • looptijd: 12 maanden, van 1 september 2024 tot en met 31 augustus 2025.
  • Loon: structurele loonsverhoging van 3,5% per 1 september 2024 en 1,5% per 1 maart 2025, dus 5% in totaal.
  • Overdracht: een vergoeding van de ploegenoverdracht van €5 bruto per shift (per medewerker). Overdracht aan te wijzen door de leidinggevende.
  • Reiskostenvergoeding: € 0,23 euro per gereden kilometer (fiscaal maximale vergoeding).
  • Afbouw ploegentoeslag Diksapcampagne: de afbouwregeling ploegentoeslag (artikel 4.4. cao) wordt ook van toepassing verklaard op de Diksapcampagne.
  • Rouwverlof: Medewerkers komen in aanmerking voor maximaal 7 dagen bijzonder rouwverlof, bij het overlijden van een familielid in de 1e lijn. Aansluitend bestaat de mogelijkheid (het recht) tot het opnemen van 2 weken aan vakantiedagen.
  • Opkomstdagen: Partijen hebben afgesproken dat de terugkomdagen minimaal 3 maanden van tevoren worden ingepland. Voor Cosun Beet Company geldt dat op 1 oktober van het jaar de opkomstdagen worden gepland voor het daaropvolgende jaar.

Naast bovenstaande afspraken hebben we meer afspraken gemaakt. Deze zijn opgenomen in het volledige onderhandelingsresultaat dat in de bijlage te vinden is.

Vervolgtraject

Het onderhandelingsresultaat wordt voorgelegd aan onze leden. Jullie mening is van groot belang en daarom organiseren we binnenkort ledenraadplegingen waarin we het resultaat zullen toelichten. Na deze bijeenkomst volgt een stemming waarbij jullie je stem kunnen laten horen. Het stemmen gaat digitaal, meer info en data volgen binnenkort. Volg ons ook op de cao-pagina, waar je al onze nieuwsbrieven aantreft en mee kan praten.
Ga naar de cao-pagina Cao Cosun Beet Company CNV

Mede namens de onderhandelingsdelegatie werknemers

Auke Wietze Bosma, bestuurder CNV
M 06 8192 0453 / a.bosma@cnv.nl 
Servet Ozbakan en Mark Klunder, FNV
Jan Admiraal, VACOS

Downloads