Veiligheidsrisico’s in je werk in de Glastuinbouw?

Risico’s tijdens het werk. Iedereen heeft er mee te maken. Belangrijk is dat je werkgever ervoor zorgt dat deze risico’s geen onveilige situaties opleveren. Daar kunnen jij en je werkgevers iets aan doen.

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) moeten bedrijven een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) maken van risico's in het bedrijf op het gebied van gezondheid en veiligheid van de werknemers. In de RIE staan die risico’s maar ook de maatregelen die ongelukken moeten voorkomen.

Voorbeelden van specifieke risico’s in de glastuinbouw zijn:      

Vraag eens na of je werkgever deze risico’s in de risico-inventarisatie en -evaluatie heeft opgenomen.

De arbocatalogus

Heb je zelf vragen over risico’s in je werk? Voor de Glastuinbouw is er de arbocatalogus:
waarin voor veel werkzaamheden wordt uitgelegd welke risico’s er zijn en hoe je daar als werknemer en als werkgever het beste mee omgaat. Ga in gesprek met je werkgever als je twijfels of vragen hebt. Ook kun je met jouw vragen terecht bij Stigas, het instituut in de land- en tuinbouw voor veilig, gezond en vitaal werken.

Meer informatie:
Stigas
Bel naar 085 – 044 07 00, optie 1
Mail: info@stigas.nl

Mocht je andere vragen hebben, dan kun je ook contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnv.nl ). Meer informatie over CNV en de Glastuinbouw kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/glastuinbouw .