Nog geen akkoord voor de cao Bloembollengroothandel

De cao-onderhandelingen in de Bloembollengroothandel zijn na drie rondes vastgelopen. Vakbonden FNV en CNV hebben het loonbod afgewezen. De conclusie is getrokken om na de zomer de onderhandelingen voort te zetten

Oneens over het loonbod

Werkgevers boden een loonsverhoging van 7,25% aan over een periode van twee jaar. Als vakbonden vonden wij dit bod en de daarbij behorende looptijd van twee jaar onvoldoende. De loonsverhoging zou worden verspreid over vier momenten gedurende deze twee jaar.... We hebben het onvoldoende bod daarom afgewezen. Hierdoor zijn de onderhandelingen voorlopig stopgezet. In september, na de zomerperiode, worden de onderhandelingen weer voortgezet.

Discussiepunten

Er spelen in de cao-onderhandeling daarnaast nog een aantal andere discussiepunten, zoals de seniorenregeling. Werkgevers willen deze regeling voortzetten maar stellen de volgende wijziging voor. Werknemers die gebruikmaken van de seniorenregeling maken in de piekperiode meer uren, welke later kunnen worden gecompenseerd. We bekijken als vakbonden kritisch naar wijzigingen in de seniorenregeling. Voorop moet staan dat werknemers die gebruikmaken van de seniorenregeling alleen op basis van vrijwiligheid kunnen instemmen met wijzigingen van de regeling.

Verder hebben we over een aantal andere cao-onderwerpen overeenstemming bereikt. Een definitief akkoord voor een nieuwe cao is echter pas bereikt als er op alle onderwerpen door alle partijen tot overeenstemming wordt gekomen.

De huidige cao is automatisch met een jaar verlengd tot 30 juni 2025. Hiermee blijven de rechten voor de werknemers van kracht. We hopen na de zomer met de werkgeversdelegatie tot nieuwe cao-afspraken te komen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen.

De cao online

Wil je direct op de hoogte blijven over ontwikkelingen voor de cao Bloembollengroothandel? Meer informatie kun je vinden op jouw cao-pagina Deze cao-pagina is voor niet-leden te vinden op www.cnvvakmensen.nl/caos en vul Groothandel in Bloembollen in het zoekveld.

Nog geen lid? Word lid en stem mee over de cao. Tijdelijke actie: de eerste 6 maanden voor € 24. Dit is slechts € 4 per maand. Zo gaan we in 2024 samen sterker door. Voor meer informatie: https://www.cnv.nl/lid-worden/

Met vriendelijke groet,

Namens de cao-delegatie,

CNV

Kees Aangeenbrug, kaderlid

Laura Vermeulen (l.vermeulen@cnv.nl) vakbondsbestuurder

FNV

kaderlid Leo van Beekum (eo.vanbeekum@fnv.nl), vakbondsbestuurder

Linda Slagter (linda.slagter@fnv.nl), vakbondsbestuurder