De Glastuinbouw informeert over seniorenregeling

Wegens succes in de herhaling! Twee informatievonden over de seniorenregeling. Op 11 en 12 maart organiseert CNV Vakmensen samen met FNV en de werkgevers in de Glastuinbouw een informatieavond over de seniorenregeling. Wat houdt het in, wat zijn de gevolgen en wat de mogelijkheden?

De seniorenregeling
CNV Vakmensen ziet samen met FNV en de Glastuinbouwwerkgevers het belang in van het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Het gaat om in goede gezondheid, gemotiveerd en met plezier aan het werk te kunnen blijven. Nu de AOW-leeftijd is verhoogd vanwege de gestegen levensverwachting, werken partijen samen aan het stimuleren van het vitaal aan het werk blijven van werknemers in de sector.

De seniorenregeling oftewel de 80-90-90-regeling, staat al sinds 2015 in de cao glastuinbouw in artikel 51. Werknemers vanaf 62 jaar hebben de mogelijkheid om door deze regeling minder te gaan werken. Verder betekent het dat je­ 80% werkt met behoud van 90% van het bruto loon. Dus als je een volledig dienstverband hebt ga je vier in plaats van vijf dagen werken. Parttimers kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de seniorenregeling. De vergoeding wordt dan naar rato vastgesteld. Jouw werkgever wordt gecompenseerd voor het loonverlies met een vergoeding vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Informatiebijeenkomst
Voor de eerste informatiebijeenkomst over de seniorenregeling van 8 november 2018 was een grote belangstelling. Ongeveer 100 personen waren daarbij aanwezig. Reden om dit nog een keer te gaan doen, maar dan op andere plekken in het land. De informatieavonden in 2019 worden gehouden op

  • Maandag 11 maart in het Westeinderpaviljoen Kudelstaartseweg 22, 1431 GA te Aalsmeer;
  • Dinsdag 12 maart in Restaurants & Partycentrum De Turfhoeve, Middenpeelweg 1, 5975 MZ Sevenum.
  • Voor beide informatiebijeenkomsten geldt inloop vanaf 18.30 uur, start om 19.00 uur en zijn ca. 21.30 uur afgelopen.

De bijeenkomst is voor werkgevers én werknemers (vanaf 58 jaar) gezamenlijk. Neem je partner mee, hij of zij is ook van harte welkom en twee horen meer dan een. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 februari via de website van Colland Arbeidsmarkt. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en ongeveer een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u een routebeschrijving en het programma.

Folder seniorenregeling
Uitgebreide informatie over de seniorenregeling staat op de website van Colland Arbeidsmarkt. Daar kun je ook verschillende folders over de seniorenregeling downloaden.

Samen voor een eerlijk pensioen
CNV Vakmensen maakt zich ook sterk voor een eerlijk pensioen. Kom ook 18 maart! Check onze website

Met vriendelijke groeten
Jeroen Warnaar & Jaap Bosma
Bestuurders CNV Vakmensen.

Links:
Aanmelden via: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/project/voorlichting-seniorenregeling-glastuinbouw-11-en-12-maart/
Folders via: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/regeling/seniorenregeling-glastuinbouw/
Samen voor een eerlijk pensioen: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/pensioen-manifestatie