CNV doet werkgevers voorstellen voor nieuwe cao Hoveniers

CNV heeft aan werkgeversorganisatie VHG voorstellen gedaan voor een nieuwe cao Hoveniers. De huidige cao loopt 1 oktober 2024 af en in september start het overleg. CNV vertrouwt op een constructief overleg en hoopt snel tot nieuwe cao-afspraken te komen.

Op 5 september start het overleg over een nieuwe cao. Ter voorbereiding daarop heeft CNV een enquête gehouden onder leden en niet-leden werkzaam in de Hoveniersbranche. Op grond van die enquête, het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV, onze ervaringen met de cao Hoveniers in de afgelopen periode en in overleg met de cao-commissie Hoveniers van CNV bestaande uit actief meedenkende leden hebben we voorstellen gemaakt en die hebben we vandaag aan de VHG toegestuurd. De belangrijkste voorstellen zijn:

  • Een loonsverhoging van 6%;
  • Uitbreiding van de maatregelen om duurzaam inzetbaar te blijven;
  • Verbetering van de reiskostenvergoeding.

Bijgaand treffen jullie alle voorstellen aan in de voorstellenbrief.

Sluit je aan en volg de onderhandelingen!

Het is belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat er tijdens en rond de cao-onderhandelingen gebeurt. Dit kan door lid te worden van CNV (www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan ). Als je nu lid wordt, betaal je de eerste 6 maanden €24, blijf je goed op de hoogte en mag je meestemmen over het resultaat van de onderhandelingen.

Kan ook via WhatsApp

Je kunt ook op de hoogte blijven door lid te worden van de WhatsApp-groep. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link (of https://bit.ly/3VZjU1e) gebruiken. Als je wilt reageren kun je me een persoonlijk bericht sturen of een e-mail naar onderstaand mailadres. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnv.nl/hoveniers . Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je naar de cao-pagina via www.cnv.nl/caos en type “Hoveniers” in het cao-zoekveld.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met mij.

Jeroen Warnaar
bestuurder CNV
M: 06 20 35 49 90
E: j.warnaar@cnv.nl



Downloads