Cao NAK: het woord is nu aan jou

Donderdag 16 mei hebben wij in samenwerking met de arbeidsvoorwaardencommissie een tweetal uitlegsessies gehouden over het bereikte resultaat. Mooi om te zien dat een groot deel van de collega's aanwezig waren. Nu is het woord aan jou en kun je de komende week je stem uitbrengen.

Nog even alles op een rijtje

In de afgelopen maanden hebben we 3 gesprekrondes nodig gehad om op 26 april een onderhandelingsresultaat te bereiken.  Een resultaat waarin we, op hoofdlijnen, het volgende hebben afgesproken:
  • In de komende 12 maanden worden de salarisschalen en betalade salarissen op 1 mei 2024 met 4% en op 1 december 2024 met nog eens 1%,
  • de reiskostenregeling woon werk wordt sterk verbeterd. 
  • we gaan in een werkgroep aan de slag met arbeidsvoorwaarden van de toekomst voor NAK
  • in de cao worden protocolafspraken opgenomen over rouw op de werkvloer,
  • de onkostenvergoedingen bij NAK worden gereviewd en aangepast,
  • de stagevergoeding voor stagiaires  vanuit MBO en HBO worden gelijkgetrokken en vastglegd op € 20 per dag plus eventuele reiskosten.
Gisteren heb ik in samenwerking met de arbeidsvoorwaardencommissie een tweetal uitlegsessies gegeven over het resultaat en daar mocht ik een mooi aantal van jullie ontmoeten. Tijdens deze uitlegsessies heb ik aangegeven dat het nu aan de leden is om een stem uit te brengen.

Stemmen

Zoals gezegd is nu het woord aan jou! Namens CNV leggen we het onderhandelingsresultaat nu aan je voor. Wat vind jij van dit eindbod? Stem uiterlijk 24 mei 2024. Leden van CNV krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Een andere mogelijkheid is om je mening per e-mail aan mij te laten weten. Vermeld dan jouw naam, postcode en woonplaats, en als het kan, jouw lidnummer erbij. Geef aan over je dan VOOR of TEGEN stemt.
Maak ook gebruik van de mogelijkheid om eventueel een opmerking te maken. Mocht je besluiten om nee te stemmen dan ga ik er daarmee ook vanuit dat je je bereid verklaard omzelf mee te werken aan het verbeteren van een eventueel resultaat. Het kan natuurlijk goed dat je de inhoud van het onderhandelingsresultaat niet meer helemaal scherp hebt en daarom stuur ik het resultaat ook even als bijlage bij deze nieuwsbrief.

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao NAK (Nederlandse Algemene Keuringdienst) | CNV - Land- en Tuinbouw | CNV

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook bij NAK.
Voor je collega die nog geen lid is hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden € 24 voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van €20. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier
Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan vind je deze informatie op www.cnv.nl/werf-een-lid/

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je.
Tot snel.

Niels Rook, bestuurder CNV 
06 8141 9161
n.rook@cnv.nl

 

Downloads