Vervolg cao-onderhandelingen Bloembollengroothandel

Op dinsdag 11 juni zijn de onderhandelingen over de nieuwe cao voor de Bloembollengroothandel verder gegaan. We hebben alle voorstellen nogmaals doorgenomen en zijn dieper op de inhoud ervan ingegaan.

Constructief overleg met een opdracht aan de werkgevers
We kijken als FNV en CNV terug op een constructieve cao-onderhandeling waarbij we goede stappen hebben kunnen zetten. Op diverse onderwerpen zijn we met de werkgeversdelegatie een stuk verder gekomen.
We realiseren ons echter ook dat we er zeker nog niet zijn. Over met name de loonstijging bestaan er flinke verschillen. Tijdens de onderhandeling hebben we de werkgeversdelegatie duidelijk gemaakt wat de achtergrond van onze looneis is. Dit houdt het volgende in. De inflatie neemt ten opzichte van vorig jaar af, maar nog steeds is deze aanzienlijk. Dat raakt jullie natuurlijk omdat de bestedingsruimte hierdoor afneemt. Als vakbonden horen we daarbij geregeld aangrijpende verhalen van medewerkers in de Bloembollengroothandel die hun vaste lasten en boodschappen niet meer kunnen betalen. Wij zijn van mening dat werk altijd zou moeten lonen! Onze looneis is daarom gebaseerd op koopkrachtbehoud en voor een deel op koopkrachtverbetering.

We hebben de werkgeversdelegatie tijdens de cao-onderhandeling een opdracht gegeven om met hun werkgeversachterban opnieuw in gesprek te gaan over een beter loonbod. We hopen dat de werkgeversdelegatie onze argumenten voor een redelijke loonstijging ter harte neemt en met een positieve reactie bij het volgende cao-overleg zal komen. 

Hoe nu verder?
Op 24 juni a.s. staat het volgende cao-overleg op de planning. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in het cao-traject. Bij tussentijdse vragen kunt u contact opnemen met de ondergetekenden.

De cao online
Verder kan iedereen, lid of geen lid, ook meepraten op de cao-pagina Groothandel in Bloembollen, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao Groothandel in Bloembollen, kun je vinden op jouw cao-pagina Deze cao-pagina is voor niet-leden te vinden op www.cnvvakmensen.nl/caos en vul Groothandel in Bloembollen in het zoekveld.

Maak je collega lid!
Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Nog geen lid? Word lid en stem mee over de cao. Tijdelijke actie: de eerste 6 maanden voor € 24. Dit is slechts € 4 per maand. Zo gaan we in 2024 samen sterker door. Voor meer informatie: https://www.cnv.nl/lid-worden/ 

Met vriendelijke groet,
Namens de cao-delegatie,   

CNV                                                                                FNV Voeding
Kees Aangeenbrug, kaderlid                                          Leo van Beekum
Laura Vermeulen                                                            leo.vanbeekum@fnv.nl
l.vermeulen@cnv.nl                                                        Linda Slagter
vakbondsbestuurder                                                      linda.slagter@fnv.nl
                                                                                       vakbondsbestuurders