Wat vind jij belangrijk in een nieuwe cao Loonwerk?

Deze zomer heeft CNV Vakmensen met steun van de leden een cao gesloten met de werkgevers in het Loonwerk (Cumela); een contract voor een korte periode (6 maanden) met een loonsverhoging van 1,85% per 1 juli dit jaar. We hebben dit gedaan onder de voorwaarde dat we zo snel als het kan weer gaan onderhandelen over het hele cao pakket; immers, dit is sinds 2019 nog steeds niet afgerond.

Voorstellenpakket
Nu is afgesproken dat we een nieuw pakket aan voorstellen willen afstemmen om in september te starten met het overleg met de werkgevers. De kaderleden in de cao-commissie van CNV Vakmensen proberen een zo goed mogelijk pakket aan voorstellen te maken en daarvoor is jouw hulp nodig. 

Wat vind jij belangrijk in een nieuwe cao; wat moet er worden geregeld of verbeterd?
In onze digitale enquête hebben wij alvast een paar onderwerpen uitgewerkt. We vragen je onder andere met een cijfer aan te geven welke arbeidsvoorwaarden je belangrijk vindt (1 = heel belangrijk; 6 = minst belangrijk).
Klik hier om meteen naar de digitale enquête te gaan. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met deze link op internet de enquête invullen: https://bit.ly/3a8FneD 
Deze nieuwsbrief tref je ook aan op onze website waarin de link is opgenomen: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/land-en-tuinbouw/cao-loonwerk
Graag ontvangen wij jouw antwoord vóór 18 augustus 2020 zodat de kaderleden van de cao- commissie alle reacties kunnen bespreken om vervolgens onze definitieve voorstellen uit te werken en vervolgens naar de werkgevers te sturen.

We houden je op de hoogte
Tijdens de cao-onderhandelingen houden we je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. CNV Vakmensen streeft naar een spoedig akkoord zodat we per 1 januari 2021 een nieuwe cao hebben voor de 40.000 werknemers in deze sector.
Alvast bedankt voor de moeite!

Peter de Jong 
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51601967
E p.dejong@cnvvakmensen.nl