Teksten cao-GGI klaar

Na het bereiken van een cao-akkoord duurt het altijd even voordat de teksten helemaal rond zijn. Nu duurde dat voor de cao-GGI wel erg lang deze keer. Maar inmiddels is het proces afgerond en kun jij de tekst van je cao lezen. Daarnaast nog veel meer informatie over je cao en de sector.

Cao-tekst digitaal beschikbaar

In december 2023 hebben we een akkoord bereikt met de werkgever over een nieuwe cao voor de GGI-sector. Vervolgens zijn we in januari gestart met de redactie. In deze fase hebben we de nieuwe cao-teksten klaargemaakt om aan te kunnen bieden aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het proces om de cao algemeen verbindend te laten verklaren heeft veel tijd gekost. Met het ministerie  is veel discussie geweest over het deel van de teksten waarin het loongebouw is verwerkt.  Daar zijn we nu uitgekomen en nu is er een cao-boekje beschikbaar. 

Op onze cao-pagina vind je meer informatie over de cao en kun je de complete cao-tekst ook downloaden. klik hier voor de cao-pagina. Mocht je toch behoefte hebben aan een cao-boekje laat het me dan weten en dan zorg ik dat je er eentje krijgt zolang we deze beschikbaar hebben.

Werkgroepen cao

In het onderhandelingsresultaat hebben we als cao-partijen afspraken gemaakt rondom een tweetal werkgroepen. Nog even als herinnering welke werkgroepen het ook alweer waren: 

- werkgroep jaarurenmodel voor oproepkrachten
- werkgroep cafetariamodel.

In het eerste overleg van die beide werkgroepen hebben we besloten om allereerst aan de slag te gaan met het jaarurenmodel voor oproepkrachten en dat proces is nu afgerond en er ligt voor de volgende onderhandelingen een voorstel waar cao-partijen mee aan de slag kunnen. Daarmee is deze werkgroep zo goed als afgerond. Ten aanzien van de tweede werkgroep hebben we besloten om na de zomer van 2024 te starten met de voorbereidingen. Nu is het zo dat we hebben afgesproken dat we voor deze werkgroep twee jaar nemen. In de aanstaande cao-onderhandelingen praten we over dit punt niet verder door.

Wil jij actief meedenken en meepraten? dan zoek ik jou

Nu we het proces rondom deze cao afgerond is kom ik graag met je in contact als jij voor een volgende cao actief wilt meedenken en meepraten. Op dit moment hebben we groep actieve kaderleden die samengesteld is vanuit allerlei leeftijden en werkzaamheden. Juist om te weten wat jij en je collega's nodig hebben en belangrijk vinden is het goed dat we hier wel aan werken. Neem gerust contact op als je vragen en of interesse hebt.

Overstappen tussen de sectoren GGI en Hoveniers? hoe zit het dan met de seniorenregeling!

Er is goed nieuws voor werknemers die op latere leeftijd de overstap hebben gemaakt of willen maken tussen de sectoren Groen Grond Infrastructuur (GGI) en Hoveniers. Sociale partners hebben het mogelijk gemaakt om de seniorenregelingen in beide sectoren op elkaar af te stemmen. Deze uitbreiding treedt vanaf 1 juli 2024 in werking. Let op, het gaat hier om de basisregeling en niet de uitgebreide seniorenregeling.

Wil je meer hierover lezen dan hebben we dat verder uitgewerkt op de website van Colland arbeidsmarkt: Overstappen tussen de sectoren Hoveniers en GGI? Dan kun je nu ook gebruik maken van de seniorenregeling! - Colland Arbeidsmarkt

Houd dit najaar de tafel in je kantine in de gaten

Daar kan maar zo eens het magazine komen te liggen wat we met de werkgroep Mooi Vakman aan het maken zijn. De bedoeling is dat we met deze werkgroep het mooie van het vak van GGI'er laten zien. We leggen samen met Cumela en de andere vakbondende laatste hand aan het vakblad. De naam kan ik al wel vast onthullen: Mooi Vakblad!

En verder...

Als je vragen hebt over de cao, over je werk of wil je meedoen met de cao-commissie neem dan gerust contact want ik kom graag met je in contact.

tot snel!

Niels Rook
bestuurder CNV
M.: 06 8141 9161
n.rook@cnv.nl

Downloads