Jouw cao en jouw werkgeluk

Per 1 juli heb je waarschijnlijk recht op een loonsverhoging! Lees meer in deze nieuwsbrief. We willen graag weten hoe je het werken in deze sector ervaart; doe je mee aan een paar vragen? Alvast bedankt voor jouw medewerking.

Jouw cao en jouw werkgeluk!

Jouw cao

Het is bijna zover : per 1 juli hebben de meeste werknemers werkzaam in het loonwerk (Groen Grond en Infrastructuur) recht op een loonsverhoging van 0.5% Als je precies wilt weten hoeveel dit is in euro’s dan kun je dat lezen in jouw cao in artikel 35 . https://www.cnvvakmensen.nl/-/media/files/cao/l/cao-ggi-2021.pdf

Als je deze link opent en klikt op artikel 35 kom je direct bij de loontabellen .

In de komende maanden gaat CNV Vakmensen aan de slag met nieuwe voorstellen voor een cao in 2022. Onze kaderleden gaan samen met de vakbondsbestuurder de wensen  bespreken; ook jij kunt een belangrijke bijdrage leveren door mee te werk aan een enquête die wij eind augustus gaan uitzetten. Houd dus de mail of de brievenbus in de gaten.

In de cao commissie zijn we ook nog op zoek naar versterking. Lijkt jou het leuk om mee te gaan denken over jouw beroep, werkplek en dus ook de cao en daarover met elkaar van gedachten te wisselen dan roep ik je op om mij een mail te sturen zodat ik je er meer over kan vertellen p.dejong@cnvvakmensen.nl

 

Jouw werkgeluk
2 weken geleden ontving je de uitnodiging om deel te nemen aan een enquête over jouw werkgeluk Inmiddels hebben we al best veel reacties ontvangen maar wellicht heb jij nog niet meegedaan? Dan krijg je nu de kans om alsnog jouw ervaringen met ons te delen .Door de enquête in te vullen heb je belangrijke inbreng op toekomstige activiteiten van de vakbonden en werkgevers.

De enquête gaat over verschillende onderwerpen die het werkgeluk kunnen beïnvloeden. We zijn benieuwd welke onderwerpen voor werknemers en werkgevers belangrijk zijn! De vragenlijst wordt dus door werknemers en werkgevers ingevuld. Wij bespreken dan later dit jaar de uitkomsten en betrekken deze bij de onderhandelingen over een nieuwe cao in 2022.

De vragen vind je via de volgende link:https://www.onderzoekdoen.nl/enq/?f=sftv7cuais 

De resultaten worden anoniem verwerkt en de enquête sluit op 18 juni. Het invullen van de enquête duurt tussen de 5 en 10 minuten.

Werk je bij een bedrijf in de sector dan roepen wij jullie op om mee te doen. Wil je eerst meer informatie?

Mail dan naar of neem contact op met jouw vakbondsbestuurder Peter de Jong  p.dejong@cnvvakmensen.nl of stel je vraag aan max.de.kok@actor.nl

Vakbondsleden hebben invloed op de arbeidsomstandigheden op het werk. Maak daarvan gebruik.

Alvast hartelijk dank voor jouw medewerking aan dit onderzoek.

Peter de Jong
Coördinator collectief CNV Vakmensen

M 06 51601967
E p.dejong@cnvvakmensen.nl
I www.cnvvakmensen.nl
twitter @PeterKdeJong