Teken de petitie voor goede cao Glastuinbouw

Het cao-overleg heeft een moeizame start gehad. Werkgevers vragen zich af of er wel ruimte is voor een loonsverhoging en willen een aantal negatieve afwijkingen op de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Dit is niet acceptabel! Teken de petitie voor een goede cao Glastuinbouw!

CNV Vakmensen is teleurgesteld over de voorstellen van werkgevers voor de cao Glastuinbouw. Ze vindt het daarnaast niet acceptabel dat werkgevers aan geven dat er geen zicht is op een loonsverhoging en dat zij hardop zelfs de vraag stelt of er überhaupt een loonsverhoging gaat komen. We begrijpen dat er nog onduidelijkheid is over de kosten die op werkgevers af komen en dat dat voor werkgevers een rol speelt in deze onderhandelingen. Daarom hebben we uiteindelijk besloten het volgende overleg op 5 december te laten plaatsvinden, met de hoop dat er dan meer duidelijk is over die kosten. Dan moeten er betere voorstellen komen.

Daarom is het van groot belang werkgevers te laten weten dat werkgevers fatsoenlijke voorstellen op tafel moeten leggen om te komen tot een goede cao. Teken daarom de petitie op http://tekendepetitiefnv.nl/glastuinbouw/ .
Hiermee kunnen we dan tijdens het overleg op 5 december aan werkgevers aangeven dat ze echt met betere voorstellen moeten komen.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel:06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .