Eindelijk weer aan tafel cao Glastuinbouw

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk gaan 15 oktober weer aan tafel voor de cao Glastuinbouw. Dit voorjaar is het overleg mede door corona stil komen te liggen. Na de zomer dachten we weer op te starten, maar toen diende de tweede golf van corona zich aan, waardoor overleg toch weer onzeker werd. Nu hebben we toch besloten aan tafel te gaan.

Op donderdag 15 oktober gaan werkgevers in de Glastuinbouw en CNV Vakmensen weer in overleg over een nieuwe cao. De oude cao is al 9 maanden verlopen, maar het is nog niet gelukt tot een nieuwe te komen. Inhoudelijk kwamen we er begin dit jaar niet uit vanwege

  • afspraken die werkgevers wilden maken over afwijking van de wet voor met flexkrachten en;
  • de loonsverhoging alleen wilden geven voor de medewerkers die volgens de cao-schalen betaald worden en niet voor de bovenschalige salarissen.

Begin maart hebben de vakbonden werkgevers een eindbod gedaan. Voordat werkgevers hierop konden reageren kwam corona ons land binnen. Werkgevers gaven daarop aan niet op het eindbod te kunnen reageren, omdat ze niet konden overleggen met hun leden. Voor de zomer hebben we er bij werkgevers op aangedrongen toch te gaan reageren op het eindbod. Dat leek begin september te gaan gebeuren, maar toen de tweede golf van corona zich aandiende sloop er toch weer onzekerheid in de gelederen van werkgevers. Uiteindelijk hebben ze ons vandaag laten weten toch in overleg te willen over een cao. In grote lijnen willen ze zich op dat eindbod baseren. Alleen op loon en looptijd enerzijds en kosten flexkrachten anderzijds willen ze nog met ons in gesprek. Dat gaat 15 oktober plaatsvinden.

Verspreid de digitale folder over scholing en opleiding!
Een paar weken geleden hebben we je de folder over scholing en opleiding fysiek in 5-voud toegestuurd. We hopen dat je die hebt verspreid onder je collega’s en anders vragen we je dat alsnog te doen. Bijgaand tref je de folder nog eens digitaal aan, zodat je hem ook per mail aan je collega’s kan doorsturen. We stellen op prijs al je dat doet.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .

 

Downloads