Cao Glastuinbouw een feit!

Leden CNV Vakmensen stemmen in met het eindbod Glastuinbouw. De FNV-leden hebben ook ingestemd en daarmee is het eindbod omgezet in een cao-afspraak. Nu wordt het eindbod omgezet naar leesbare teksten in een cao-boekje. De stemmers worden bedankt voor hun stem en betrokkenheid. Samen maakt sterker!

Van eindbod naar cao.
Dat de onderhandelaars niet heel erg enthousiast waren bleek wel uit de commentaren in de media. Wij, Jaap en Jeroen, vinden het een redelijk eenzijdig eindbod van de werkgevers. Al met al hebben wij het eindbod voorgelegd aan de leden en jullie hebben er uiteindelijk in meerderheid ja tegen gezegd. Dan is er dus een cao en wij danken jullie voor jullie stem en betrokkenheid bij deze cao-onderhandelingen.

Redactie
Het eindbod zal worden omgezet in definitieve cao-teksten. Met dat proces is al beginnen en we hopen op zeer korte termijn met de definitieve teksten klaar te zijn. Als het zover is dan krijg je daar uiteraard weer een mailtje over. Heb je het eindbod niet meer helemaal scherp, dan kun je hier nog even spieken in het eindbod.

Nieuwe onderhandelingen
Dan is er nu dus een cao. De opmerkingen die wij hebben gekregen op dit eindbod nemen we mee naar de volgende onderhandelingen, want deze nieuwe cao Glastuinbouw loopt van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2019. Anderhalf jaar maar en in september starten we de nieuwe cao-onderhandelingen weer op. Wij rekenen ook dan weer op jullie betrokkenheid. Als we weer beginnen worden jullie er weer bij betrokken en kun je je commentaren, opmerkingen, adviezen en vragen met ons delen. Dus, houdt je mail in de gaten.

Meedoen in cao-denktank
Wij stellen betrokkenheid tijdens en na het cao-traject zeer op prijs. Daar leren we van en de opmerkingen kunnen dan worden meegenomen in een volgende onderhandelingsronde. Nog mooier en efficiënter is het ‘van-te-voren’ meedenken. Een soort van cao-denktank. Jouw input, jouw ideeën en ervaringen direct bespreken en tot een cao-voorstel laten worden binnen de cao-denktank. Jij bent daarin (ook) belangrijk. Interesse? MAIL!

Samen maakt sterker
Jij bent lid van de bond en dat waarderen wij. Je kent vast ook nog collega’s die die nog geen lid zijn ….. en toch commentaar leveren op het resultaat. Zij hebben niet mee kunnen stemmen. Dat is natuurlijk ook logisch, want zij hebben er eigenlijk niets voor over om een beter resultaat te krijgen. Spreek ze er op aan en laat ze weten dat als je meer wilt, je dit met z’n allen moet steunen. Samen maakt sterker. Ook voor zijn of haar loonsverhoging en arbeidsvoorwaarden. Voor september lid worden betekent gewoon meer macht en invloed op de volgende cao-onderhandelingen.

Jaap Bosma, 06-51602030, e-mail: j.bosma@cnvvakmensen.nl , Twitter: @jaapbosma) of
Jeroen Warnaar, 06-20354990, e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl, Twitter: @JeroenWarnaar, #CNVgroen, #CNVGTB.
Meer over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl