Uitslag stemming eindbod CRV en cao CRV

Volgend op het eindbod van CRV en advies van de brede-kadergroep (CNV, FNV en Unie) hebben de betrokken vakbonden hun leden gevraagd om een oordeel te geven over het eindbod.

Voor CNV betekent dit dat de meerderheid van de leden het eindbod hebben geaccepteerd. Er was ook een aantal tegenstemmers en met frisse tegenzin is CNV toch akkoord met het eindbod (2- jarige cao, met 2 maal een loonsverhoging van 1.5% per januari 2020 en per januari 2021, aanpassing van de cao’s aan de WET Arbeid in balans).

Vanuit de andere betrokken vakbonden is vakbond de Unie ook akkoord met het eindbod, Vakbond FNV heeft geen meerderheid gekregen van haar leden en is dus niet akkoord met de cao. Formeel betekent dit dat er een rechtmatige cao tot stand is gekomen. Dit is inmiddels ook teruggekoppeld aan CRV. De nieuwe cao- teksten worden opgemaakt. Wij hebben begrepen dat de loonsverhoging van januari 2020 met terugwerkende kracht wordt verwerkt met de uitbetaling van salaris mei 2020.

Inmiddels leven we ook allemaal in een andere werkelijkheid in de maatschappij (1.5 meter samenleving) en binnen de economie en arbeidsvoorwaarden. Vanuit vele andere sectoren en bedrijven krijgen we verzoeken vanuit bedrijven om arbeidsvoorwaarden ter discussie te stellen (loonsverhoging niet uitbetalen, vakantiedagen inleveren, uitzendkrachten die ontslag aangezegd krijgen, salaris inleveren, etc.). Vanuit dat perspectief en de toezegging vanuit de directie van CRV om alle werknemers aan het werk te houden is het resultaat acceptabel, alhoewel de loonsverhoging mager is. Maar we zijn er nog niet en we weten niet wat ons nog te wachten staat.

Zijn er vragen over corona-richtlijnen en onduidelijkheden, kun je als lid naar www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus

Vragen over andere zaken kan je stellen aan ondergetekende. Blijf gezond en positief.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV vakmensen
M: 06 51 6 019 97
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl