Onderhandelingsresultaat cao Zoetwarenindustrie, breng nu je stem uit!

Maandag 17 juni 2024 was de vierde onderhandelingsronde voor een nieuwe cao Zoetwarenindustrie waar vakbonden CNV, FNV en de Unie een onderhandelingsresultaat met werkgevers hebben bereikt. Dit onderhandelingsresultaat willen we graag aan je voorleggen en vragen je dan ook je stem uit te brengen.

Zoals je hieronder en in de bijlage kan lezen hebben we met werkgevers op meerdere punten verbeteringen weten af te spreken. Zoals een jaar eerder gebruik kunnen maken van de 80/90/100-regeling, een minimale reiskostenregeling en de afspraak dat alle hygiënische handelingen die je in opdracht van je werkgever uit moet voeren als werktijd gelden. Of dit nu voor aanvang van, tijdens of na je dienst is.
Ook met de loonsverhoging die is afgesproken is er koopkrachtverbetering voor de werknemers. 

Belangrijkste afspraken

Looptijd

De looptijd van de cao is 24 maanden, te weten van 1 oktober 2024 tot 1 oktober 2026.

Loon

De salarisschalen en salarissen worden verhoogd met de volgende percentages:
1 oktober 2024:   0,5%
1 januari 2025:    3,0%
1 oktober 2025:   2,0%
1 april 2026:        2,0%

Hygiënische handelingen

In de cao wordt opgenomen dat hygiënische handelingen in opdracht van de werkgever worden aangemerkt als werktijd en onderdeel uitmaken van het werkrooster. Deze regeling treedt in werking per 1 januari 2025.

80/90/100-regeling 

Werknemers kunnen vanaf 1 oktober 2024 9 jaar voor AOW-leeftijd gebruik maken van de 80/90/100-regeling. 

Reiskostenregeling

Vanaf 1 oktober 2024 geldt er een minimale reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer vanaf 5 t/m 30 kilometer enkele reis met een vergoeding ter hoogte van het fiscaal maximum per kilometer (€0,23 per kilometer in 2024).

Toelichting

Het volledige onderhandelingsresultaat met alle gemaakte afspraken vind je terug in de bijlage. De nadere uitwerking van de afspraken kun je binnenkort terugvinden op onze cao-pagina. 

Stemmen

CNV-leden mogen stemmen over dit onderhandelingsresultaat. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 8 juli 2024, je ontvangt hiervoor nog een aparte mail vanuit CNV. 

Vragen en/of opmerkingen

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen of opmerkingen via onderstaande contactgegevens. Op de cao-pagina van Zoetwaren kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Zoetwaren | CNV.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Zoetwaren in de zoekbalk.

Juliana Jonker
Bestuurder CNV 
M: 06 22031816
E:  j.jonker@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error