Akties opkomst in de bakkerijsector

Zoals jullie weten is het niet gelukt om met de werkgevers een akkoord te sluiten over de nieuwe cao. De loonsverhoging die werkgevers bieden vinden wij veel te laag. Het weer te laat ingaan van de loonsverhoging willen wij gecompenseerd zien met een eenmalige uitkering. De werkgevers willen dit niet doen.

Aan: leden FNV en CNV werkzaam bij Borgesius Stadskanaal

Ook bij de vorige cao zijn werkgevers weggekomen met een veel te lage loonsverhoging. Door het 1 jaar later laten ingaan van de loonsverhoging verloren werknemers veel geld. Dit werd bij lange na niet gecompenseerd door de eenmalige bruto uitkering van 300 euro.

Werkgevers doen dit omdat ze ervan uitgaan dat hun werknemers niet in opstand komen. En daar hebben ze tot nu toe gelijk in gekregen.

Werkgevers gaan hiermee door zolang de werknemers niet in opstand gaan komen. Wij roepen werknemers op om in opstand te komen en te gaan staken. Wanneer we dat samen doen dan gaan we aan het kruideniersgedrag van de werkgevers een eind maken.

Hierbij geldt het volgende; wij helpen mee om de staking te organiseren en betalen een stakingsuitkering over de gestaakte dagen. Maar jullie als werknemers moeten staken, dat kunnen wij niet voor jullie doen.

Laat maar weten of jullie een bijeenkomst willen waar we afspraken gaan maken over jullie deelname aan de staking. Je kunt ons mailen; ron.vos@fnv.nl
of n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl 

Wanneer er voldoende collega’s mailen, dan beleg ik een bijeenkomst in Stadskanaal.

Met vriendelijke groet,

Ron Vos en Nicole Engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

FNV en CNV.  

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error