Morgen cao-actie bij distributiecentra, doe je mee?

Op vrijdag 26 maart komen chauffeurs in de winkeldistributiecentra in actie voor een nieuwe cao. Het gaat om chauffeurs die rijden op distributiecentra in Pijnacker (van Albert Heijn) en Zaandam (van Kuehne + Nagel en Albert Heijn). Doe jij ook mee met de actie?

Waarom actie?
Zoals jullie weten is het cao-overleg vastgelopen. Geen cao, dat betekent:

  • GEEN loonsverhoging
  • GEEN afspraken over een standairco en standkachel in je cabine
  • GEEN afspraken over rolcontainers
  • GEEN regeling om eerder te stoppen met werken

De werkgevers zijn kennelijk de weg kwijt. Ze hebben een beetje hulp nodig van chauffeurs die wèl de weg weten. Daarom organiseren we sinds 11 maart op verschillende plekken in het land verrassingsacties. Jouw inzet is daarbij heel belangrijk. Samen staan we sterk.

Wat gaan we morgen doen?
We roepen jou, als chauffeur in de winkeldistributie, op om vrijdag 26 maart DE HELE DAG niet te gaan werken. Overleg hierover met je collega’s, zoek elkaar op. Blijf niet aan de zijlijn staan en kom met elkaar in actie!

Dus:

  • Ga vrijdag 26 maart niet aan het werk.
  • Kom vrijdagochtend met eigen vervoer naar de staakstraat in Pijnacker/Delfgauw (locatie: Importweg Delfgauw, vanaf 7.00 uur) of naar de staakstraat in Zaandam (locatie: Kleine Steng/Schoot, vanaf 9.00 uur).
  • Meld je bij aankomst bij een van de actieleiders van CNV Vakmensen (te herkennen aan de paarse vlaggen). Daar krijg je een stakingsformulier en verdere informatie over de actie.

Belangrijk: we houden ons aan alle corona-maatregelen en zorgen met elkaar voor een veilige actie!

Laat zien dat een goede cao jou wat waard is!

Doe mee en laat je horen (en stel je vragen) op www.jeachterban.nl/transport-logistiek/ en volg het laatste nieuws via www.cnvvakmensen.nl/vervoer-logistiek

 

Tjitze van Rijssel en Linda Slagter
Onderhandelaars CNV Vakmensen
T: 06 51 20 30 83 / 06 51 60 20 37
E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl / l.slagter@cnvvakmensen.nl