maak jij met de vrachtauto gebruik van de veerboot?

Door EU-lidstaten en werkgevers wordt de Europese Commissie onder druk gezet om de regels bij het gebruik van de veerboten te verruimen. Maak jij regelmatig gebruik van de veerboot? Help ons en beantwoordt de vragen. Ga je niet met de veerboot, lees niet verder.
Bij de veerpont mag je de rusttijd onderbreken om je vrachtauto te verplaatsen, bijvoorbeeld om die op of van de veerboot te rijden. Je mag je rusttijd dan maximaal met 1 uur onderbreken.
Door een aantal Europese lidstaten en werkgevers(organisaties) is aan de Europese Commissie gevraagd om deze regels te verruimen. Ook is gevraagd om het verbod om de normale weekendrust van 45 uur of meer in de cabine van de vrachtwagen door te mogen brengen.

De ETF, de Europese vakbond waar CNV Vakmensen lid van is, bemoeit zich hier ook mee en wil hierover een standpunt bepalen. Help mee door het beantwoorden van de volgende vragen.
Het makkelijkst is om dit te doen door deze mail naar mij terug te sturen en in de tekst van deze nieuwsbrief je antwoorden te zetten.

Vraag 1.
Van welke veerboten maak je regelmatig gebruik? (bijvoorbeeld: IJmuiden-New Castle)
....................................

Vraag 2.
Hoe vaak onderbreek je je rustperiode om de vrachtauto te verplaatsen bij de veerbootterminal?
0    1 keer
0    2 keer
0    3 keer
0    4 keer
0    nooit

Vraag 3.
Hoe registreer jij de wachttijd op de veerbootterminal in de tachograaf?
0   beschikbaarheidstijd
0   arbeidstijd
0   rusttijd

Als je verder nog iets kwijt wil kun je dat hieronder zetten.


Heel hartelijk dank voor je medewerking!!

Tjitze van Rijssel

T 06 51 203 083
M t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl