Denk mee over de fusiegevolgen Simon Loos en Peter Appel

Na het nieuws over de fusieplannen van Simon Loos en Peter Appel zijn we met beide bedrijven in gesprek gegaan. Het is belangrijk dat werknemers meedenken over de gevolgen.

Vanuit Peter Appel hebben zich hiervoor een aantal leden gemeld, vanuit Simon Loos nog niet. Wil jij ook namens collega’s je zegje doen? Laat mij het dan weten.

Fusietraject
De eerste gesprekken met beide werkgevers hebben inmiddels plaatsgevonden. Die verlopen voorspoedig en over de visie vanuit beide bedrijven krijgen wij een steeds beter gevoel. We zullen nog wel verschillende zaken moeten uitzoeken over wat dit voor werknemers betekent. Organisatieadviseur Frank Hendriks van Basis & Beleid heeft tijdens het fusietraject een adviserende rol.

Meepraten
Een fusie brengt allerlei vragen met zich mee. Het is belangrijk dat werknemers hierover kunnen meepraten. Vanuit Peter Appel zijn twee leden van de ondernemingsraad hierbij betrokken. Vanuit Simon Loos zijn nog geen werknemers vertegenwoordigd. Wil jij je hiervoor inzetten namens je collega’s? Dan kan je deel uitmaken van deze tijdelijke ondernemingsraad tijdens het fusietraject en zal je betrokken zijn bij de verkiezingen voor de uiteindelijke ondernemingsraad.

Contact
Interesse of vragen over de fusie? Neem dan vooral contact met mij op via onderstaande contactgegevens.

Chantal van Binsbergen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 3651 7437 / E c.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl