DHL Parcel aanvullende cao afspraken

Vakbonden FNV en CNV hebben met DHL Parcel aanvullende afspraken gemaakt over de cao. Het gaat om de operationele venstertijden en de betaling van de onregelmatigheidstoeslag na 08.00 uur.

Operationele venstertijden
DHL Parcel heeft 5 operationele tijdvensters voorgesteld. Alle diensten moeten in het tijdvenster vallen. Dit geldt voor alle groepen werknemers die bij DHL Parcel werken. De roosters moeten op tijd bekend zijn. Dat betekent dus:

  • Het rooster is 10 dagen van tevoren bekend
  • Afwijken van het rooster kan alleen in overleg met de medewerker.

Onregelmatigheidstoeslag na 08.00 uur
CNV Vakmensen is van mening dat DHL Parcel de onregelmatigheidstoeslag moet betalen aan medewerkers van wie de nachtdienst door liep na 08.00 uur (cao art 37 lid 3). DHL Parcel betaalde de ORT tot 08.00 uur en niet de uren na 08.00 uur. Dit betreft alleen de normale uren. DHL Parcel heeft wel overuren  betaald.
Vakbonden en DHL Parcel hebben hierover de afspraak gemaakt dat DHL Parcel aan de werknemers die daar in 2019 recht op hadden alsnog onregelmatigheidstoeslag gaat nabetalen.  Het gaat om de jaren 2018, 2019 en 2020.

De volledige tekst van deze afspraken kun je lezen in de bijlage.

Graag ontvang ik vóór 19 november bericht van jou of je akkoord gaat met deze afspraken. Stuur mij maar een e-mail of een whatsapp berichtje.

Tjitze van Rijssel,
bestuurder CNV Vakmensen
M t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl
T  06 51 203 083


Downloads