Transport-cao Voldoende gewillig personeel?

Op dinsdag 26 november heeft CNV Vakmensen de cao voorstellen toegelicht aan de werkgevers in de Transportsector (TLN & VVT). Ook de andere vakbonden én de werkgevers hebben hun voorstellen gepresenteerd.
De insteek van CNV Vakmensen is klip en klaar. De sector moet aantrekkelijker gemaakt worden voor nieuwe groepen werknemers en meer passen bij hun belevingswereld. Dat betekent onder andere maatwerk, een beloning die eer doet aan de tijd die je gewerkt hebt en betere afspraken over:
  • opleiding, ontwikkeling en vakbekwaamheid
  • flexibel werken, werk- en leefomstandigheden in de cabine
  • het gezond en vitaal behalen van jouw welverdiende pensioen
  • naleving cao en wet- en regelgeving

Natuurlijk is dit niet alles en hebben we onze voorstellen zeer concreet gemaakt voor de werkgevers.
Ga naar onze voorstellen ->*

Voorstellen andere partijen
In grote lijnen komen de voorstellen van de FNV en de Unie ons bekend voor. Het lijkt er op dat we redelijk op dezelfde lijn zitten én dat helpt om voor jou tot goede resultaten te komen! Uiteraard verschillen de voorstellen in nuances en op visieniveau. CNV Vakmensen gaat er vanuit dat we elkaar hier in kunnen versterken. Helaas geldt dit niet voor de voorstellen van de werkgevers.
Lees het volledige verslag van de eerste onderhandelingen ->

Wij nodigen je van harte uit om mee te discussiëren, je steun uit te brengen of tips en ideeën te melden op Je Achterban. Dit helpt onze onderhandelingsdelegatie.

*Ontvang je deze e-mail per post? Ga dan naar www.jeachterban.nl/transport-logistiek om verder te lezen en mee te praten.

Op 17 december gaan de onderhandelingen voor jouw cao verder.

Mede namens jouw collega’s uit de CNV onderhandelingsdelegatie,
Tjitze van Rijssel & Tjeerd Orie; Bestuurders & onderhandelaars CNV Vakmensen