Bakker Transport kan alle chauffeurs herplaatsen

Door de sluiting van de vestiging Nijkerk komen 50 arbeidsplaatsen te vervallen. Gelukkig kunnen alle chauffeurs binnen Bakker Transport herplaatst worden. Samen met de directie en de ondernemingsraad is een draaiboek gemaakt waarin de spelregels staan.
Doordat het contract met Arla per 1 april 2021 eindigt vervallen 50 arbeidsplaatsen in Nijkerk omdat deze vestiging gesloten gaat worden. Door Bakker Logistiek is samen met de Gemeenschappelijke Ondernemingsraad en de vakbonden CNV Vakmensen en de FNV gekeken naar de mogelijkheden om alle werknemers te kunnen herplaatsen. Dat lijkt te gaan lukken en dat is heel fijn!

Draaiboek herplaatsing werknemers.
Om de herplaatsing goed te laten verlopen is een draaiboek gemaakt. Dit is een collectieve overeenkomst tussen de vakbond, ondernemingsraad en Bakker Transport B.V. Collectieve overeenkomsten moeten wij aan de leden voorgeleggen. Daarom vraag ik je om op deze nieuwsbrief te reageren en mij te laten weten of je akkoord bent met dit draaiboek.
Hieronder in het kort de belangsrijkste afspraken.

Werken vanuit een andere vestiging.
Het kan zijn dat je met extra reistijd te maken krijgt als je vanuit een andere vestiging gaat werken. In een gesprek kun je jouw voorkeur aangeven voor een vestiging. Met jouw wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden bij de herplaatsing.
Volgens de cao wordt gedurende een jaar de extra reistijd betaald. Ook de reiskosten worden betaald.

Veilig en gezond werken.
De meeste chauffeurs werken meer dan 8 uur per dag. Als je vanuit een andere vestiging gaat werken en extra reistijd hebt, mag het niet zo zijn dat je onvoldoende rust kan krijgen. Daarom hebben we afgesproken dat je per dag minimaal 11 uur rust thuis moet kunnen doorbrengen. Dit is exclusief de reistijd voor het woon- werkverkeer.
Een voorbeeld. Stel dat je 1 uur reistijd hebt om op de vestiging te komen. Dan heb je 2 uur reistijd per dag. Je maximale diensttijd wordt dan:
Een dag is              24 uur
dagelijkse rust       11 uur -/-
reistijd                     2 uur -/-
diensttijd               11 uur         Als je uit gaat van 1 uur pauze op een dag is er maximaal 10 uur arbeidstijd. De arbeidstijd mag ook 8 uur zijn.

Herplaatsing buiten Bakker Logistiek.
Iedereen met een vast dienstverband krijgt een passende functie aangeboden. Als je niet binnen de Bakker Groep herplaatst wil worden kan herplaatsing buiten Bakker plaatsvinden. Hiervoor wordt je aangemeld bij het mobiliteitscentrum van ons Sectorinstituut Transport & Logistiek.
Dit geldt ook voor werknemers die een tijdelijk contract hebben en niet binnen Bakker herplaatst kunnen worden. Het uitgangspunt hierbij is dat we iedereen binnen de sector transport willen houden. Op deze manier willen we voorkomen dat iemand in de WW terecht komt, want daar wordt niemand beter van.

Jouw reactie.
Graag ontvang ik uiterlijk zondagavond 17 januari jouw reactie. Op maandag 18 januari kan ik Bakker laten weten of CNV Vakmensen deze overeenkomst kan tekenen.

Heb je nog vragen bel of mail mij.

Tjitze van Rijssel
T  06 51 203 083
M t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Downloads