Protocol Toursector

Zoals het er nu uitziet zal het werk in de sector weer langzaam opgepakt gaan worden. De maatregelen tot versoepeling van de overheid spelen hier een rol in.

Een van de eisen en advies van het kabinet is, dat er afspraken in de sector moeten worden gemaakt met vakbonden over hoe het werk zo veilig mogelijk kan worden opgepakt. Het gaat dus om voorschriften voor klanten en medewerkers. Het voorwerk is gedaan door de branche en de overheid. In een later stadium zijn CNV en FNV hierbij betrokken en wij hebben de nodige zaken aangescherpt en verduidelijkt.

Gezien de leeftijdsopbouw in de sector hebben wij er sterk op gestuurd dat medewerkers niet zomaar hun werk willen oppakken als de veiligheid en gezondheid niet is gewaarborgd.

In de bijlage tref je het protocol aan. Deze is samengesteld door CNV Vakmensen, FNV Toer en de werkgevers organisatie BVN/KNV. Het is belangrijk om dit protocol te volgen en zo draagvlak te creëren met elkaar voor veilige en gezonde werkwijze.

Laat je stem horen op basis van het protocol en wijs je werkgever er op als zaken niet kloppen. Dit document dient gevolgd worden omdat het een afspraak is tussen sociale partners.

Als werkgevers zaken onduidelijk vinden dan moeten zij zich melden bij BVN/KNV en niet bij jullie. Vakbondsleden kunnen zich direct melden bij mij via onderstaande gegevens. Schroom niet want het gaat om de veiligheid en gezondheid van ons allemaal.

Achter de schermen zijn wij als partijen al weer druk in de weer met de maatregelen na 1 juni als deze er komen en dat denken wij wel. Indien nodig zal het protocol aangepast worden en melden wij dit direct weer bij jullie.

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Downloads