Stadsvervoer in actie op 10 september

We gaan actie voeren bij de drie stadsvervoerders GVB, HTM en RET voor het behoud van de zwaarwerkregeling. Lees in deze nieuwsbrief alle details en kom ook naar de actie locatie!

Acties OV

Als we willen dat jullie zwaarwerkregeling ook na 2025 blijft bestaan moeten we een heel duidelijk signaal afgeven aan de politiek. Samen met jullie werkgever zijn we daarom overeengekomen dat we actie gaan voeren. Omdat een goede regeling niet alleen voor werknemers maar ook voor jullie werkgever van belang is zijn we blij dat de stadsvervoerders hieraan meewerken en geen loon zullen inhouden tijdens de staking.

Hoe zien de acties eruit?

Alle rijdiensten op dinsdag 10 september starten om 08:00 uur. Concreet betekent dit dat de trams, metro’s en bussen het grootste gedeelte van de ochtendspits stilstaan.

Alle andere medewerkers (veer, techniek, regie, service & veiligheid, kantoor etc.) doen niet mee aan de actie. Dit is afgesproken vanwege veiligheid en continuïteit van de dienstregeling. Voor de impact van de actie is dit niet erg maar we snappen dat jullie graag hadden meegedaan.

Voor de medewerkers van techniek is afgesproken dat jullie naar de actie locatie mogen komen tijdens jullie dienst om de manifestatie bij te wonen.

Manifestatie 07:00 tot 07:30 uur

Alle medewerkers met rijdiensten (dus iedereen die rolt en rijdt) die vóór 08:00 uur beginnen worden opgeroepen omstreeks 06:45 uur op de actielocatie te zijn. Om 07:00 uur starten we met het programma en rond 07:30 uur kan iedereen naar zijn eigen opkomstlocatie/startplek vertrekken.

Ook als je vrij bent of later dan 08:00 uur begint wordt je aanwezigheid zeer gewaardeerd en hopen we je te zien.

De actielocaties zijn:
  • GVB: garage West, Jan Tooropstraat 647 in Amsterdam
  • HTM: remise Telexstraat, Telexstraat 3 in Den Haag 
  • RET: remise Beverwaard, Edo Bergsmaweg in Rotterdam 
Hier zullen we ons laten zien en horen voor het belang en behoud van de zwaarwerkregeling!

Waar doen we het voor?

De huidige RVU-regeling eindigt en de onderhandelingen tussen overheid, werkgevers en werknemers zitten compleet vast. Hierdoor dreigen jullie straks geen gebruik meer te kunnen maken van de zwaarwerkregeling. Een nieuwe regeling is dus noodzakelijk en de tijd dringt…

Deze actie is niet leuk voor de reizigers maar we doen dit niet alleen voor onszelf. De RVU is er voor iedereen voor wie daarover afspraken zijn gemaakt in de cao. We staan hier dus voor alle mensen met zwaar werk. Samen met vele andere sectoren maken we ons hard in aanloop naar Prinsjesdag.

Vragen?

Als je nog vragen hebt kan je terecht bij de kaderleden of kan je ons een mail sturen. En als er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie daar uiteraard van op de hoogte.

We hopen jullie allen te zien op één van de actielocaties!

Namens de gezamenlijke bestuurder en kaderleden in het stadsvervoer,

Wim Wetzels
Bestuurder GVB
w.wetzels@cnv.nl

Marc Dorst
Bestuurder RET
m.dorst@cnv.nl

Jelmer Hoogland
Bestuurder CNV
j.hoogland@cnv.nl